Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hot or Not datingsite review

Hot or Not
Bekijk top 10 jongeren datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Hot or Not is een datingsite en dating app van de makers van Badoo. Het concept is simpel: je krijgt een profiel voorgeschoteld en deze kun je beoordelen met een ‘Hot’ (als je die persoon leuk vindt) of een ‘Not’ als je niet geïnteresseerd bent.

De datingservice en app is wereldwijd zeer bekend en heeft meer dan 340 miljoen leden. De website wordt ook wel gezien als  concurrent van Tinder aangezien de concepten ontzettend veel op elkaar lijken en je via beide apps niet snel een serieuze relatie zult vinden.

Waarom kies je voor Hot or Not?
 • Speels uiterlijk en leuk systeem

Inschrijfproces van Hot or Not

Het inschrijfproces in de app of website lijkt in veel opzichten op dat van Badoo. Als je de 2 datingsites met elkaar vergelijkt wordt ook al snel duidelijk dat de websites van dezelfde eigenaar is en veel functies met elkaar delen.

blank

Zoals we veel zien bij moderne dating apps heb je op de homepage direct een mogelijkheid om jezelf in te schrijven via Facebook. In dat geval worden je profielgegevens direct geïmporteerd via Facebook. Je hebt ook de optie om je alleen met je e-mailadres in te schrijven. In dat geval kun je het stappenproces voor het aanmaken van een account doorlopen.

In het inschrijfproces geef je aan wat je geaardheid en geslacht is, maar ook met welke intentie je jezelf inschrijft (Chatten, Daten of het maken van nieuwe vrienden).


Welke functies heeft deze datingsite

Vrienden zoeken

Alles op Hot or Not draait om je eigen netwerk, en daarom heb je direct de optie om op zoek te gaan naar je eigen vrienden. Op deze manier vind je misschien een connectie met iemand die je al jaren kent. Als je liever in contact komt met nieuwe mensen die je nog nooit hebt ontmoet, kun je deze functie natuurlijk achter wegen laten.


Hot or Not app

Deze datingsite is voornamelijk bekend om de app. Rond de tijd dat Tinder uitkwam was deze app eigenlijk de eerste échte concurrent van de welbekende datingapplicatie. De app werkt gebruiksvriendelijk en biedt alle opties die de website je ook biedt. Het uitwisselen van berichten in een van de makkelijkste manieren om contact te onderhouden. De chatfunctie van de app lijkt ontzettend veel op de bekende chatapps en maakt het supermakkelijk om contact op te bouwen zonder al je persoonsgegevens direct te hoeven delen.


 Hot or Not kennismakingsspel

Dit is eigenlijk de functie waar de hele app en datingsite om ontwikkelt zijn. Deze functie is ook het populairst bij zustersite Badoo en is de meest bekende functie van de site.

blank

Zoals de naam al doet vermoeden biedt het kennismakingsspel je de optie om heel gemakkelijk veel nieuwe mensen te leren kennen. Als je het kennismakingsspel opent is de bedoeling eigenlijk snel duidelijk. Je krijgt een profiel met een aantal foto’s van een gebruiker op je scherm. Je kunt het profiel zelf doorbladeren en doorlezen. Als interesse hebt in deze persoon, druk je op het hartje (hot). Ben je niet geïnteresseerd dan druk je op het kruisje (not).

Als jullie elkaars profiel beiden hebber gekeurd met een ‘Hot’, dan hebben jullie een match. Je kunt vervolgens met elkaar gaan chatten en elkaar beter leren kennen.


Leden in de buurt

Met de functie ‘Leden in de buurt’ kun je eenvoudig zien welke gebruikers er op dit moment online zijn in jouw buurt. Op deze manier hoef je niet direct een oordeel achter te laten en kun je eerst eens rondkijken wie er bij jou in de buurt lid is van Hot or Not.


Wat is de doelgroep van deze datingsite?

Hoewel er geen doelgroep gespecificeerd wordt, is het duidelijk dat de website voornamelijk gericht is op jongeren. De meeste leden op de website zijn onder de 30.

Omdat de website een laagdrempelig karakter heeft, vind je op Hot or Not niet snel een serieuze relatie. Dit maakt het logischer dat de gemiddelde gebruiker jonger is dan op andere datingsites.

Ben je zelf onder de 25 jaar en op zoek naar een vrijblijvende date of kennismaking met andere singles van jouw leeftijd? Dan past Hot or Not perfect bij jou. Zoek je liever iets serieuzers, dan raden we andere datingsites aan.


Wat kun je met een gratis account?

Standaard krijg je bij Hot or not een gratis account. Hiermee kun je eigenlijk al best veel. Zo heb je toegang tot bijna elke functie in de app en website, en kun je gratis chatten.

De website kent geen limieten voor het bezoeken van pagina’s en profielen of aantal chats. Wat dat betreft kun je dus met een gratis account zonder veel restricties gebruik maken van de datingsite.

De HotorNot App is voor elke gebruiker gratis te downloaden vanuit de Google Play Store of Apple App Store.


Wat zijn de kosten?

Wel is het zo dat je je profiel gemakkelijk kunt upgraden met verschillende aankopen. Zo zijn er verschillende ‘Superkrachten die je kunt inzetten’. Hiermee wordt je profiel bijvoorbeeld meer zichtbaar op verschillende plekken binnen de site.

Met Superkrachten kun je ook bekijken wie jou leuk hebben gevonden zonder dat je deze personen zelf eerst een like hoeft te geven. Op deze manier kun je dus een beetje spieken wie jou leuk vindt. Dit werkt hetzelfde met de favorieten; je kunt direct inzien wie jou heeft toegevoegd als favoriet.

Heb je per ongeluk een verkeerde beoordeling achter gelaten bij het Kennismakingsspel? Dan heb je met superkrachten de optie om je swipe ongedaan te maken.

Naast superkrachten kun je ook meer functies van de app en site gebruiken door credits aan te schaffen. Er zijn verschillende creditpakketten, waarbij de pakketten met de meeste credits relatief het goedkoopst zijn. Met credits kun je jezelf bovenaan de zoekresultaten kopen of meer vertoningen in het Kennismakingsspel krijgen.


Hot or Not verwijderen, opzeggen of uitschrijven

Wil je geen gebruik meer maken van de diensten van Hot or Not? Dan heb je ten alle tijden de optie om:

 • Je abonnement op te zeggen
  • Je kunt er voor kiezen om geen gebruik meer te maken van de betaalde functies van deze app. Via je instellingen kun je dit gemakkelijk aangeven. Op deze manier zit je niet meer vast aan de kosten voor de datingsite en kun je gewoon verder daten met een gratis account.
 • De app te verwijderen
  • Als je de app van je telefoon verwijderd ben je nog niet uitgeschreven van de website. Je zult dus e-mails blijven ontvangen en bent zelf ook nog steeds zichtbaar op de site.
 • Je uit te schrijven
  • Om jezelf helemaal onzichtbaar te maken kun je je uitschrijven bij Hot or Not. Via de instellingen heb je hierbij de optie om je gehele account te verwijderen. Je verliest hiermee wel al je gegevens, chats en matches.

Onze ervaringen met Hot or Not

Pluspunten:
 • Speels uiterlijk en leuk systeem
Minpunten:
 • Moeilijk om een serieuze relatie te vinden
 • Eigenlijk hetzelfde systeem als Badoo
Bekijk top 10 jongeren datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies