Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Tagged datingsite review

Tagged
Bekijk top 10 jongeren datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tagged is een groot internationaal sociaal netwerk gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen. Deze website profileert zich daarmee niet specifiek als datingsite, maar doordat mensen elkaar leren kennen via de website ontstaan er wel degelijk relaties.

Dit zorgt er wel voor dat iedereen welkom is op de website en dat je heel gemakkelijk nieuwe contacten op kunt doen en vrienden kunt maken via de website. Tagged wordt dagelijks door duizenden gebruikers gebruikt om nieuwe mensen te leren kennen.

Waarom kies je voor Tagged?
  • Veel functies om mensen te leren kennen

Inschrijven bij Tagged

blank

Zoals bij veel sociaal netwerk websites is inschrijven bij Tagged niet heel ingewikkeld. Het inschrijfproces is laagdrempelig en kan binnen een aantal klikken voltooid worden als je er voor kiest je in te schrijven met je Google of Facebook account. Via de Tagged App is het nóg makkelijker om je in te schrijven, omdat je hier standaard ingelogd bent.

Tagged biedt helaas geen opties voor een matchings-systeem aan de hand van een persoonlijkheidstest. Op deze manier krijg je geen gerichte matches en zul je zelf moeten bladeren door verschillende profielen om te zien welke persoon wel of niet bij je past.


Tagged doelgroep

Tagged is voornamelijk populair onder een jongere doelgroep. De meeste gebruikers van deze datingsite zijn onder de 30 jaar. Leden komen uit Nederland, maar omdat de datingsite internationaal actief is kun je ook buitenlandse matches krijgen.

Als je door de website bladert krijg je al snel een indruk van de verschillende gebruikers en profielen op deze datingsite. De gebruikers lijken nogal divers, maar vaak genoeg vind je nep-profielen bij het plaatsen van een uitgebreide zoekopdracht. In elk klein dorp van Nederland kom je dan ook wel een aantal supermodellen tegen. Natuurlijk is dit niet nieuw op datingsites, dus het is belangrijk dat je zelf kritisch bent en dit op tijd herkent.


blank

Speciale functies van deze datingsite

Tagged heeft een heleboel functies en mogelijkheden die net wat anders zijn dan bij andere datingsites. De meeste functies zijn er op gericht om gemakkelijk en sneller meer nieuwe mensen te leren kennen, zoals de ‘Ontmoet mij’ functie, waarbij je op bekende wijze door profielen heen bladert en een like (hartje) of afwijzing (kruisje) aanklikt.

Een andere functie die erg populair is op deze datingsite komt in de Nederlandse versie van Tagged wellicht iets minder goed uit de verf: de ‘Huisdieren’-optie. Via deze vreemde functie heb je de mogelijkheid om andere gebruikers op de site te ‘kopen’ als huisdier. De bedoeling is dat dit het ijs breekt en je gemakkelijk in contact brengt met andere gebruikes.

Door bovenstaande spelletjes te spelen leer je dus nieuwe mensen kennen op een vreemde, maar laagdrempelige manier. Door bepaalde doelen te behalen (bijvoorbeeld 10 mensen als huisdier claimen) kun je ook bepaalde badges unlocken. Deze zijn vervolgens zichtbaar op je profiel.

blank

Een andere leuke functie van Tagged is bijvoorbeeld het Café, hier kun je je eigen café openen en andere Tagged gebruikers uitnodigen om in jouw café te komen chatten. Je persoonlijke cafe kun je zelf inrichten en ook heb je de optie om bijvoorbeeld meer obers aan te nemen. Ook hierin zit dus een speciaal spel-element in verwerkt waarmee je munten kunt verdienen en uitgeven.

De website kent nog veel meer spannende functies. Zo heb je de mogelijkheid om je profiel te ‘pimpen’. Deze functie doet ons een beetje denken aan het Hyves tijdperk. Op je profiel kom je ook veel dezelfde functies tegen die je nog kent van Hyves. Zo is je profielpagina ingedeeld als een soort prikbord en heb je de mogelijkheid om hier Video’s, Foto’s of bijvoorbeeld krabbels op te plaatsen.


Tagged App

De App van Tagged werkt over het algemeen een stuk gebruiksvriendelijker dan de website. Wel is het zo dat sommige functies niet toegankelijk zijn in de mobiele versie van Tagged.

blank


Contact opnemen

Als je vragen hebt over Tagged, is er helaas geen Nederlandse klantenservice om je te woord te staan. Ook heb je geen optie om telefonisch contact op te nemen met de datingsite. Wel kun je een ticket aan maken door bij je profiel op ‘Ondersteuning’ te klikken.

Bij deze functie kun je (in het Engels) je probleem duidelijk maken en delen met de beheerders van de website die je vervolgens zullen proberen te helpen.

Adres:
Tagged is onderdel van ‘ifwe’.

IF(WE) HQ
848 BATTERY ST
SAN FRANCISCO, CA 94111


Kosten voor een Tagged Premium abonnement

Wil je graag meer uit je Tagged-account halen? Dan heb je de optie om premium functies vrij te ontgrendelen door VIP te worden. Je hebt dan onder andere toegang tot onderstaande opties en functies:

blank

Kosten van een VIP abonnement bij Tagged variëren aan de hand van de lengte van je abonnement.

  • 1 maand Tagged VIP – € 10,99 – € 10,99 p.m.
  • 3 maanden Tagged VIP – € 23,97 – € 7,99 p.m.
  • 6 maanden Tagged VIP – €32,94 – € 5,49 p.m.

Helaas kun je bij Tagged niet betalen met iDeal, maar alleen met creditcard of Paypal. Houdt hier rekening mee als je overweegt een VIP abonnement af te nemen.


Uitschrijven bij Tagged en je profiel opzeggen

Ben je klaar met de vele e-mails die je krijgt van Tagged, of ben je niet meer geïnteresseerd in de dienst die Tagged levert? Dan heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om je uit te schrijven van de datingsite. Deze functie zit een beetje verscholen op de website en kan best lastig zijn om te vinden.

Klik bij je profiel rechtsboven op ‘Ondersteuning’.

blank

Onderin vind je op de volgende pagina de optie ‘Delete my Account / Cancel My Profile’. Deze optie is alleen beschikbaar in het Engels. Hier wordt uitgelegd hoe je exact je profiel moet verwijderen.

Bij ‘Instellingen’ vind je vervolgens onderaan de optie ‘Annuleer account’. Klik op deze pagina op de koppeling ‘Tagged account annuleren’.

In het scherm hierna krijg je nog een pleidooi van Tagged om toch je account te behouden. Wil je toch doorgaan met het verwijderen van je account, dan druk je op de rode knop. Vervolgens vul je je wachtwoord in en wordt je account definitief verwijderd van de datingsite.


Onze ervaringen met Tagged

Pluspunten:
  • Veel functies om mensen te leren kennen
Minpunten:
  • Vaak slecht vertaald
  • Erg onoverzichtelijk systeem
  • Nepprofielen
Bekijk top 10 jongeren datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies