• Onafhankelijk vergelijken
  • 220 datingsites & 26 apps
  • 464 tips & artikelen

Wat is Meetic, het bedrijf achter Lexa?

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2019

Meetic is een bedrijf dat wereldwijd opereert in de datingbranche. De organisatie bezit door heel de wereld verschillende datingsites. In Nederland is de bekendste website in het beheer van Meetic de datingsite Lexa, maar ook de populaire datingapp Twoo wordt ontwikkeld door Meetic en geexploiteerd in Nederland. Deze datingapp werd in 2012 overgekocht door Meetic. 


Meetic in België

De grootste datingsite in het beheer van Meetic in België heet zelf ook Meetic. De website is qua functies erg vergelijkbaar met Lexa, maar onderscheidt zich doordat de website zich enkel op Vlaanderen richt.


Sites in het beheer van Meetic

De meeste datingsites van Meetic in het buitenland heten ook Meetic, maar in Nederland heet hun datingsite Lexa. Meetic is naast Nederlands actief in 14 andere Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Naast Lexa en Twoo beheert Meetic buiten Nederland en Europa nog veel andere datingsites. Het moederbedrijf van Meetic (IAC) beheert ook de grootste datingsites van de Verenigde Staten. Onder andere Match.com, Tinder, PlentyOfFish, OkCupid, Chemistry.com en FriendScout24 zijn onderdeel van deze organisatie.

 

Een kleine greep uit de datingsites van Meetic

Klachten over Meetic

Meetic Nederland is over het algemeen gemakkelijk te benaderen bij klachten of vragen over hun services. Een veel gehoorde klacht bij datingsite Lexa is dat het betaalde abonnement automatisch wordt verlengd, ook als deze niet meer gebruikt wordt. Het bedrag voor verlenging wordt in dat geval geincasseerd van de rekening van de klant. Hoewel Meetic Netherlands dit duidelijke vermeld in de algemene voorwaarden, zijn er veel mensen die hierom onverhoopt toch te veel betalen voor deze datingsite. Heb je zelf een vraag, klacht of opmerking over de services van Meetic of Lexa? Dan kun je contact zoeken met Meetic middels onderstaande contactgegevens. Ons advies is om je klacht via e-mail op te sturen, aangezien je hier eerder een reactie op kunt verwachten dan via post of telefoon.

Meetic Netherlands B.V.
Herengracht 374
1016 CH  Amsterdam
Telefoonnummer: 020-5203880 (op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00)
E-mail: customercare@contact.lexa.nl


Reacties

Reactie geschreven door Frank
28 augustus 2017

onbetrouwbaar

Een onbetrouwbaar bedrijf, geheel zonder toestemming boeken ze bedragen van mijn rekening. Waarschijnlijk gebruiken ze eerder gebruikte gegevens die ik jaren geleden deelde. Tel.nr. wordt niet beantwoord, mail ook niet. Ik zal alles op alles zetten om mijn geld terug te krijgen en dit nogmaals te voorkomen.

Reactie geschreven door Max
25 januari 2018

Fraudeurs actief

Lexa lijkt een goede site ... totdat er iets aan de hand is dan blijkt dat de organisatie niet bereid is mij als betalende klant te woord te staan en serieus in gesprek te gaan over klachten.

Ik word al maanden oversteplt door personen met soort van nep-profielen die andere motieven hebben dan serieuze dating. Daarnaast zijn er na de initiele positieve reacties inmiddels geen echt serieze kandidaten meer langs gekomen. Lexa maakt dus niet alleen niet waar waar dat ze een dating site zijn waar je serieuze kandidaten vindt, Lexa biedt een onveilige omgeving waar je dagelijks lastig gevallen wordt door personen die verkeerde motieven hebben.

Lexa Customer Care geeft op beide onvoldoende antwoord en zodra ik die situatie escaleer is er niemand die serieus een klacht in ontvangst of behandeling wil nemen. Kortom: veel geld voor een organisatie die niet het predikaat serieuze datingsite verdient.

Reactie geschreven door Jason
26 april 2018

krijg nog steeds mails

Blijf mail krijgen terwijl ik een email heb gekregen dat alle automatische verlenging geannuleerd is.
Zo zie ik dus heel veel klachten over jullie en heb dus ook graag dat alles stopt.
J. Sluyter


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement