Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

50PlusPlaza datingsite review

50PlusPlaza
Probeer 50PlusPlaza gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je een single bent van 50 jaar of ouder en op zoek bent naar allerlei verschillende contacten dan kun je daarvoor terecht op 50PlusPlaza.nl. Hier kunt je als oudere vrijgezel namelijk niet alleen op zoek naar dates en relaties maar ook naar alleen een leuke chat of een nieuwe vriendschap. De website is heel eenvoudig opgezet maar kan wel precies zijn wat je zoekt als je gewoon zelfstandig en actief op zoek wilt naar leuke contacten.

Waarom kies je voor 50PlusPlaza?
  • Speciaal voor senioren
  • Toegankelijk en eenvoudig design
  • Veel aandacht voor betrouwbaar daten
Schrijf je gratis in bij 50PlusPlaza

Functies van 50PlusPlaza

blank

50PlusPlaza is eenvoudig uitgevoerd en bevat op het moment van onze review (nog) slechts enkele functies die we hieronder zullen bespreken.

1. Eigen profiel bewerken

Via de profielknop rechtsboven in elk scherm kun je het profielmenu openen. Daar vind je bovenaan de optie om je eigen profiel te bewerken. Het is aan te raden om hier snel na je aanmelding veel informatie over jezelf toe te voegen, want dan kom je het snelste en best bij andere leden onder de aandacht.

2. Andere profielen bekijken

Er is geen zoekfunctie aanwezig en je kunt dus alleen andere singles ontdekken tijdens het bladeren door de aanwezige profielen. Klik in het menu op de knop Profielen bekijken om alle leden te zien. Die staan gerangschikt op volgorde van hun aanmelddatum, dus je ziet meteen welke leden er op de site het nieuwst zijn. Bekijk een profiel door erop te klikken en te bepalen of je met die man of vrouw contact wilt zoeken. Mannen en vrouwen staan door elkaar in de lijst en er is helaas geen filteroptie om dat aan te passen.

3. Contact zoeken met andere 50-plussers

Wanneer je een profiel opent zie je daar meteen allerlei informatie op staan, zoals de hobby’s en interesses, lichamelijke eigenschappen en het gewenste contact van die single. Daarnaast zijn er meerdere manieren om contact te zoeken. Ten eerste kun je die persoon toevoegen als vriend of eerst alleen een like uitdelen aan het profiel. Maar je kunt ook direct een bericht sturen door op de desbetreffende knop te klikken.

4. Berichten lezen en beantwoorden

Met de menuknop Berichten kom je in je inbox terecht. Daar kun je ontvangen berichten openen door op het gesprek in kwestie te klikken. Dat is een handige en veilige manier om contact te onderhouden met je matches tot je elkaar voldoende vertrouwt en ook genoeg potentie ziet om een echte date af te spreken of elkaar ook op externe chat apps zoals Whatsapp toe te voegen.

Zoals je merkt zijn de mogelijkheden op dit moment nog niet zo uitgebreid. Het is onbekend of de functies op een later moment nog zullen worden uitgebreid, maar het lijkt voor de hand te liggen om ook een zoek- en/of filterfunctie toe te voegen naarmate de hoeveelheid leden groter wordt.


Inschrijven op 50PlusPlaza

blank

Om zelf een profiel aan te maken op 50PlusPlaza klik je op de homepage op de groene knop Maak een gratis profiel aan. Je komt dan op de aanmeldpagina waar je meteen alle benodigde gegevens in kunt vullen. Dat gaat achtereenvolgens om je e-mailadres, een wachtwoord, een zelfgekozen gebruikersnaam, je geslacht, je geboortedatum en je woonplaats.

Relatiestatus en gewenste dates

Daarna moet je ook meteen je relatiestatus en het type contact wat je zoekt aangeven. Daarbij kun je kiezen uit een relatie, daten, chatcontact of alleen een vriendschap. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik dan op de knop Account aanmaken. Er wordt nu een e-mail naar je toe gestuurd met een activatiecode. Klik daarin op de link en daarna op de knop Activeren en je kunt meteen inloggen om met je nieuwe profiel aan de slag te gaan.

Profielfoto uploaden

Voor je echt kunt gaan daten is het nodig om een profielfoto te uploaden. Kies dus een leuke foto, snij die bij tot de gewenste afmetingen en sla hem daarna op. Je zult de nieuwe foto meteen als je profielfoto rechtsboven in het scherm zien verschijnen. Daar kun je in het vervolg ook je profiel aanpassen, evenals je foto, door op het pijltje omlaag te klikken en voor Profiel bewerken te kiezen. Het is daar ook mogelijk om je interesses, gegevens over je uiterlijk en een profieltekst toe te voegen.


Doelgroep van 50PlusPlaza

De doelgroep van 50PlusPlaza bestaat uit alle singles van 50 jaar en ouder. Het blijkt natuurlijk ook al uit de naam van de datingsite dat die zich met name op oudere singles richt. Je komt er dus niet alleen vijftigers maar ook vrijgezellen van 60 jaar en ouder tegen. Elke man of vrouw van 50 jaar en ouder zal zich meteen thuis voelen op deze site, aangezien die een heel rustig en overzichtelijk ontwerp hanteert.

blank


50PlusPlaza beveiliging en privacy

Uit het privacybeleid van 50PlusPlaza blijkt dat de site alleen gegevens over je verzamelt om zijn directe taak als matchmaker uit te kunnen voeren. De gegevens die je zelf op je profiel invoert worden natuurlijk onthouden en opgeslagen, net zoals je profielfoto. Je houdt zelf echter de controle over die informatie. Daarnaast is het mogelijk zelf je veiligheid te bewaken doordat je bijvoorbeeld profielen kunt melden en blokkeren.


Bekendheid van 50PlusPlaza

blank

50PlusPlaza is een relatief nieuwe datingsite en daardoor ook nog niet heel bekend bij het grote publiek. De site kent ook aardig wat concurrentie om tegen op te boksen, want er zijn inmiddels behoorlijk wat grote en bekende datingsites die zich speciaal op singles richten van 50 jaar en ouder. Het kan daardoor wel interessant zijn om er nu alvast lid te worden, omdat je kunt rekenen op veel nieuwe en enthousiaste leden die actief aan het daten zijn.


Klantenservice en helpdesk

De enige manier om met 50PlusPlaza in contact te komen is door het invullen van het contactformulier op de website. Dat vind je onder het kopje Contact in het hoofdmenu. Daarnaast kun je jouw vraag of probleem mailen naar het e-mailadres info@50PlusPlaza.nl. Wil je meteen een schermafbeelding meesturen van een bepaalde melding of een probleem? Kies dan voor e-mail, want het contactformulier biedt geen mogelijkheid om een bijlage mee te zenden.


50PlusPlaza kosten

Momenteel is 50PlusPlaza helemaal gratis te gebruiken. Er staat vermeld dat dit tijdelijk het geval is, maar op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de website over zal gaan op betaalde abonnementen, welke functies daarmee toegankelijk zullen worden en welke kosten eraan verbonden zullen zijn. Voorlopig is de website dus echter nog volledig gratis in zijn geheel te gebruiken.


50PlusPlaza opzeggen

Je kunt je lidmaatschap bij 50PlusPlaza eenvoudig zelf opzeggen. Ga daarvoor via de knop Mijn profiel naar Account verwijderen. Door je keuze te bevestigen geef je 50PlusPlaza opdracht om je profiel en alle daaraan verbonden gegevens te verwijderen. Hiervoor hoef je dus geen contact op te nemen met de klantenservice.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Speciaal voor senioren
  • Toegankelijk en eenvoudig design
  • Veel aandacht voor betrouwbaar daten
Minpunten:
  • Geen functies om te zoeken of filteren
Probeer 50PlusPlaza gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over 50PlusPlaza

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement