Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Nextlove datingsite review

Nextlove
Probeer Nextlove gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Nextlove is een datingsite- en app die zich volledig richt op alleenstaande ouders. Leden kunnen zowel gescheiden als alleenstaand zijn. Het is een Engelstalige website die zich richt op internationale leden. In deze review lees je alle voor- en nadelen van Nextlove.

Het achterliggende idee is heel mooi: iedereen die klaar is voor een nieuw hoofdstuk in zijn of haar leven, kan zijn of haar geluk beproeven op Nextlove. Het fijne is dat je niet langer in spanning zit wat betreft de kinderen: iedereen is daar open over. Een nadeel is dat de website alleen in het Engels beschikbaar is en dat bijna alle opties alleen kunnen worden ontgrendeld met een premium abonnement.

Waarom kies je voor Nextlove?
 • Leuke, unieke datingfuncties
Schrijf je gratis in bij Nextlove

Functies van de datingsite

Je kunt leden zoeken op geslacht, locatie, leeftijd, wel of geen foto en doel (chat, vriendschap of liefde). Je kunt ook meerdere filters toevoegen, maar het met het relatief lage aantal leden (circa 500.000 leden waaronder 20.000 Nederlanders), verkleint dit natuurlijk je kansen op een match. Verder is jouw online datingwereld opgedeeld in ‘attraction’ (wederzijdse interesse), ‘visits’ (profiel bezoeken), ‘winks’ (aantal knipogen), ‘messages’, ‘favourites’ en ‘gifts’.

Wat is ‘attraction’?

Attraction is een spel dat gebaseerd is op het principe van Tinder en antwoord geeft op de vraag of je diegene wel of niet zou willen ontmoeten. Opzich een leuk spelletje, maar niets nieuws natuurlijk.

Wat is ‘popularity’?

Deze functie lijkt op het eerste gezicht een beetje kinderachtig, omdat je kunt zien hoe populair je bent onder andere leden. Toch stimuleert het wel om je profiel volledig in te vullen, want dat draagt bij aan je populariteit.

Wat zijn ‘gifts’?

Gifts zijn gevisualiseerd als ‘een kus’, ‘kopje koffie’ of ‘bos rozen’ en staan gelijk aan een aantal credits. Met deze credits kan de ontvanger van jouw cadeau functionaliteiten op de site ontgrendelen.


Inschrijven bij Nextlove

Het inschrijfproces verloopt vrij soepel en kan zelfs via je Facebookprofiel. Naast Facebook kun je je account laten verifiëren door Google+, Yahoo, Microsoft en je telefoonnummer. Daardoor gaat je geloofwaardigheid omhoog (hetzelfde geldt natuurlijk voor geverifieerde matches).

Je profiel

Er zijn verschillende onderdelen die je in kunt vullen, waarvan de nadruk op ‘appearance’ (je uiterlijk) liggen. Daarnaast kun je aangeven waar je naar op zoek bent en wat je relatiestatus is. Er wordt ook gevraagd hoeveel kinderen je hebt, waar ze wonen en hoe oud ze zijn. De optie voor ‘0 kinderen’ is er niet, maar dat is ook niet zo gek: het is en blijft een datingsite voor alleenstaande ouders. Naast wat overige standaardvragen staan er onder het kopje ‘more information’ interessante vragen die over jezelf gaan. Zoals “Wat vind jij het allerbelangrijkste?”, “Wat is jouw opvoedstijl” en “5 dingen waar ik niet zonder kan”.

Je profielfoto

Zonder foto kun je het wel schudden op Nextlove.com. Er zijn weinig gratis functies waarvan sommigen ook pas worden ontgrendeld met een foto. Ook claimt de site dat je profiel met een foto tien keer vaker bekeken wordt.

Andermans profiel

Je kunt de informatie op een profiel van iemand anders pas bekijken als je de vragen zelf ook hebt ingevuld. Of door een verzoek te doen: ‘Vraag Philip naar zijn huisdieren!’. Helaas zijn veel profielen incompleet waardoor je niet altijd een even goed beeld krijgt van de persoon achter de foto. Met name de persoonlijke vragen zijn zelden ingevuld.


Doelgroep

Nextlove.com heeft een ludieke invalshoek door zich te focussen op alleenstaande ouders. Daarmee voorkom je dat je mensen ontmoet die afknappen op je kinderen. Sterker nog, misschien kan er wel een leuk samengesteld gezin uit jouw lidmaatschap voortvloeien. Het helpt echter niet echt mee dat Nextlove.com een Engelstalige, van oorsprong buitenlandse website is: er zijn relatief weinig Nederlandse leden. Homoseksuele, lesbische of biseksuele mensen zijn van harte welkom op de site. Helaas is er over de man/vrouwverhouding, laat staan homoseksuele en/of lesbische verhoudingen, niet echt iets bekend.

Hoe bekend is Nextlove?

Nextlove is in Nederland nog niet zo bekend. De website heeft nog geen prijzen gewonnen en is nog niet in het nieuws verschenen. Ook wordt er niet veel geadverteerd voor Nextlove. Dit kan in de toekomst uiteraard nog veranderen – de website is pas sinds 2013 actief!


Voordelen van een betaald lidmaatschap

Met een gratis account kom je niet heel erg ver. Je kunt wel iemands profiel aanklikken, het attraction spel spelen en een knipoog sturen, maar daar houdt het ook wel op. Als je de andere functionaliteiten wil ontgrendelen moet je een premium account afsluiten. Dat werpt zijn vruchten af: volgens Nextlove.com krijgen betalende leden 80% meer aandacht op de website. Andere voordelen van een premium lidmaatschap, zijn:

 • Het versturen en lezen van berichten
 • Chatten met online leden
 • Bekijken wie jouw profiel heeft bezocht
 • Virtuele cadeautjes versturen
 • Verschijn bovenaan de zoekresultaten

Hoeveel kost een betaald lidmaatschap?

blank

Hoe langer je lid blijft, hoe goedkoper het wordt. Je moet minimaal 3 maanden lid blijven, voor €39.99 per maand (circa €120 voor 3 maanden). Bij een halfjaarlijks abonnement dalen deze kosten tot €29.99 per maand (bespaar 25%), bij een jaarabonnement zelfs €19.99 per maand (bespaar 50%).

Daarnaast kun je met premium plus ervoor zorgen dat gratis leden jouw berichten kunnen lezen en met je kunnen chatten. Ook zie je dan 60% meer profielen. Dit sluit je naast je lidmaatschap af, en kost momenteel €29.99 (normaal gesproken €40.00).

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Je kunt veilig betalen met je creditcard, Paypal, Neteller of Paysafecard. Helaas is er geen iDeal-optie ingebouwd.


Is Nextlove.com goed beveiligd?

Onderaan de website van Nextlove pronken een aantal certificaten ten aanzien van de veiligheid: Amazon Webservices 18+, SSL, PCI, Norton Security en 256 BIT encryption. Het komt erop neer dat je via de website en de app van Nextlove op een veilige manier berichten kunt versturen en ontvangen.


Klantenservice

Het klantenservicecentrum van Nextlove.com is vrij basic. Er is bijvoorbeeld geen mogelijkheid om te bellen of te chatten. Op zichzelf is dit ook niet nodig, want er wordt ook 24/7 op berichten gereageerd. Er zijn drie vormen van web support:

 • Help center: de meest voorkomende vragen
 • Feedback: een feedbackformulier om tips en verbeteringen aan te kaarten
 • Customer center: een formulier om vragen/klachten en opmerkingen te versturen

Contactgegevens

Email-adres: support@nextlove.com
Bedrijfsgegevens: Next Love Ltd, belastingnummer C60580
Adres: The Plaza Commercial Centre, Level 8, Suite 5, Bisazza Street, Sliema, Malta SLM1640 Malta


Opzeggen

Als Nextlove jou niet heeft gebracht wat je zocht, wordt het misschien tijd om verder te kijken en je profiel op te zeggen. Dat kan door via je foto ‘settings’ aan te klikken. Onder ‘deactivation options’ staat het knopje ‘disable profile’. Daarna vul je een wachtwoord en een korte reden in en ben je uitgeschreven.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Leuke, unieke datingfuncties
Minpunten:
 • (Nog) Niet beschikbaar in het Nederlands
Probeer Nextlove gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Nextlove

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement