Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

myDates datingsite review

myDates
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je even niet op zoek naar een serieuze relatie maar wil je gewoon even vrijblijvend flirten en chatten en op die manier met leuke mensen in contact komen? Dan kan chat- en flirtsite myDates uitkomst bieden, want hier vind je vrijwel uitsluitend mensen die het daten even niet zo serieus willen nemen maar op een ontspannen manier contacten willen leggen.

Waarom kies je voor myDates?
 • Vrijblijvend flirten en chatten
 • Apps beschikbaar
 • Virtuele cadeautjes versturen

myDates in het kort

MyDates is een datingsite met twee bijbehorende dating apps voor Android en iOS waar mannen en vrouwen op zoek kunnen naar een leuke flirt of chat. Een profiel aanmaken op de site is gratis maar om met andere leden berichtjes uit te kunnen wisselen moet je Coins inwisselen.


Functies van myDates

Je kunt bij myDates de volgende functies gratis gebruiken:

 • Een eigen account en profiel aanmaken.
 • Profielen zoeken en bekijken.
 • Profielen aan je favorieten toevoegen.
 • Een profiel liken.
 • Je bezoekers, likes en favorieten bekijken.
 • Gebruik maken van de apps.
 • Ontvangen berichtjes lezen.
 • Meldingen ontvangen over acties op je profiel.

blank

Extra functies met door coins uit te geven:

De volgende betaalde functies krijg je tot je beschikking wanneer je over coins beschikt om uit te geven:

 • Berichtjes versturen naar andere leden.
 • Een kiss (flirt) versturen.
 • Een virtueel cadeautje versturen.

Let op: wanneer je voor het eerst lid wordt van myDates lijkt het alsof je enkele van deze functies ook als gratis lid kunt gebruiken, maar dat komt door de welkomstbonus van 100 coins.


Inschrijven op myDates.com

Inschrijven op myDates kan op een aantal verschillende manieren. Ten eerste kun je dat doen via de app voor Android of iPhone telefoons door die op je telefoon te installeren. De andere manieren zijn door via de site aan te melden via Google, Facebook of het aanmaken van een nieuwe account. Omdat dit ook via de beschikbare apps op ongeveer dezelfde manier werkt bespreken we hieronder de drie opties om aan te melden via de datingsite zelf.

1. Aanmelden met Facebook

Om jezelf aan te melden op myDates met een Facebook account klik je in het aanmeldformulier op de homepage op de knop Facebook. Je wordt dan doorgestuurd naar Facebook om daar eventueel eerst in te loggen, of direct toestemming te geven aan Facebook en myDates om gegevens over jou uit te wisselen. Dat gaat om je naam, profielfoto, e-mailadres, geboortedatum en geslacht. Klik op de knop Doorgaan als… met je naam erachter om de accounts te koppelen. Je komt dan meteen weer terug op myDates.com.

2. Aanmelden met Google

Aanmelden met Google werkt op een vergelijkbare manier. Klik op de knop Google in het aanmeldformulier om die optie te benutten. Je wordt dan doorgestuurd naar Google en kunt het account kiezen dat je graag wilt gebruiken. Log in en geef toestemming voor de koppeling om meteen weer teruggebracht te worden naar myDates en je inschrijving af te ronden.

3. Een nieuw account aanmaken

Tot slot kun je ook gewoon een nieuw account aanmaken op basis van je e-mailadres. Het enige dat je daarbij hoeft te doen is je eigen geslacht een te klikken, net als het geslacht van de profielen waar je interesse in zou hebben. Klik op de groene knop Volgende voor de volgende stap, het kiezen van een gebruikersnaam en een wachtwoord. De laatste stap is het invullen van je leeftijd en het opgeven van een e-mailadres. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op Volgende om de inschrijving af te ronden.

Je profiel verder aanvullen

blank

Nu je een account hebt aangemaakt is dat helaas nog wel heel leeg. Nu hoeft dat vanwege het vrijblijvende karakter van deze site niet direct een probleem te zijn, maar toch kan het slim zijn om toch je profiel wat verder aan te vullen. Dat doe je door rechtsboven in het scherm op je eigen gebruikersnaam of foto en daarna op de knop Mijn profiel te klikken. Nu kun je foto’s uploaden, een profieltekst toevoegen en allerlei persoonlijke gegevens invullen. Neem daar dus toch maar even een paar minuten de tijd voor, want dat vergroot de kans op spontane reacties.


Profielen zoeken en contact zoeken

Hoe kun je nieuwe profielen leren kennen en contact met ze krijgen? Dat lees je hier.

Profielenoverzicht

Eenmaal ingelogd op de site zul je zien dat de homepage bestaat uit een grote lijst met profielen. Aan de linkerkant zie je eenvoudige zoekfilters waarmee je het geslacht van de getoonde profielen, hun minimale en maximale leeftijd en de locatie kunt aanpassen. Wat dan meteen opvalt is dat het aantal profielen in Nederland helaas nog wat beperkt is.

blank

Zo ziet een profiel eruit

blank

Klik een profiel aan om het meteen te bekijken. Je ziet dan direct eventuele aanvullende foto’s op het profiel en alle ingevulde details. Er zijn ook een aantal opties beschikbaar waarmee je contact kunt zoeken. Dat kan bijvoorbeeld door het versturen van een kiss (een flirt zonder tekst). Ook het versturen van een geschreven berichtje is natuurlijk mogelijk. Ook kun je het profiel eerst alleen liken of aan je favorieten toevoegen zodat je het eenvoudig weer terug kunt vinden.

Het is ook mogelijk om een virtueel cadeautje te sturen. Dat zijn stickers, bijvoorbeeld van een teddybeer, kopje koffie, champagnefles, taart of een hartje, waarmee je de aandacht van het profiel kunt proberen te trekken of iemand die je al wat langer kent kunt verrassen.

blank


Doelgroep van myDates

De doelgroep van myDates bestaat uit mannen en vrouwen van over de hele wereld die zin hebben in een vrijblijvend contact via internet, zoals een flirt of een chat. Het is vereist om ouder te zijn dan 18 jaar voor je als Nederlandse man of vrouw hier een profiel aan mag maken. Dat komt ook doordat de chats niet altijd romantisch maar ook dikwijls erotisch van aard zijn. Alle profielen die wij tegenkwamen op de site waren overigens wel gewoon heel netjes, dus geen naaktfoto’s of vunzig taalgebruik.


myDates beveiliging en privacy

Zoals je tegenwoordig wel van elke site mag verwachten maak je veilig verbinding met myDates doordat er een SSL-certificaat gebruikt wordt. Dat certificaat wordt gevalideerd door het bekende bedrijf Amazon. Niemand kan dus zomaar meeluisteren bij de chats die je hebt met andere leden van de site. Je kunt je eigen gebruik van de site veilig houden door zelfstandig profielen te blokkeren. Die optie is ook meteen heel duidelijk aanwezig op een profiel. Er wordt echter geen melding gemaakt van een handmatige profielcontrole, maar het blijft natuurlijk altijd opletten bij een chatsite of datingsite.


Is er een datingapp beschikbaar?

Zoals reeds vermeld zijn er inderdaad dating apps beschikbaar voor myDates, eentje voor Android en eentje voor iOS. Die apps bevatten alle functionaliteiten die je ook op de datingsite zelf vindt. Die site is zelf overigens ook prima berekend op mobiel gebruik in de browser op je telefoon. Dat betekent dat je heel veel verschillende opties hebt om van myDates gebruik te maken.


Bekendheid van myDates

Mydates is niet heel bekend wanneer je de site vergelijkt met andere datingplatforms die in Nederland actief zijn. De dating apps lijken echter wel veelvuldig gedownload te worden, waarschijnlijk omdat het aanbod op dat vlak vooral voor de iPhone behoorlijk beperkt is. Op Android heeft de app op dit moment internationaal overigens ook gewoon meer dan 1 miljoen actieve installaties.


Contact met myDates

Hoe kun je contact zoeken met myDates? Daar zijn genoeg mogelijkheden voor en hier lees je welke dat zijn.

Adresgegevens:

Boranu Online B.V.
Frans Erensstraat 14A
5921VG Venlo
Nederland

KvK-Nummer: 63016419

Helpdesk en klantenservice

De helpdesk is bereikbaar via het online contactformulier. Dat vind je door in de footer van de site te klikken op de knop Hulp / Support. Daar vind je een knop de naar de FAQ leidt waar je alvast kunt checken of je eigen vraag er beantwoord wordt. Als dat niet het geval is kun je onderaan de pagina op de link klikken die je naar het contactformulier brengt. Wanneer je bent ingelogd staan daar je e-mailadres en gebruikersnaam al ingevuld en kun je meteen onderwerp kiezen en je bericht typen. Je krijgt via e-mail antwoord.


Prijs van de Coins

Zoals we al lieten zien bij het bespreken van de betaalde functies van myDates betaal je die hier met Coins. Dat is een virtuele munteenheid die als een online tegoed werkt. Je huidige aantal Coins zie je rechtsboven in de menubalk naast je gebruikersnaam. Daar kun je ook nieuwe Coins aanschaffen door op de knop Koop Coins te klikken. Je kunt dan kiezen uit de volgende pakketten:

 • Het pakket met 220 Coins kost € 4,99
 • Het pakket met 500 Coins kost € 9,99
 • Het pakket met 1.270 Coins kost € 24,99
 • Het pakket met 2.640 Coins kost € 49,99
 • Het pakket met 5.500 Coins kost € 99,99

Betalen kan onder andere met iDeal, creditcard en Paypal.

blank


myDates opzeggen

Je profiel verwijderen kan lastig zijn om te vinden, maar in tegenstelling tot wat veel gebruikers op internet lijken te denken is het wel mogelijk om dit zelf te doen. Zo doe je het:

 1. Log in op je profiel.
 2. Klik rechtsboven op je eigen gebruikersnaam en foto.
 3. In het men dat verschijnt klik je op Mijn profiel.
 4. Op deze pagina zie je in het witte vlak met je profielfoto en gebruikersnaam rechtsboven een knop met drie grijze balkjes onder elkaar.
 5. Klik op die knop en kies onderaan voor Account verwijderen.
 6. Je krijgt nu de vraag of je het zeker weet en klikt op de grijze knop Bevestigen om aan te geven dat je echt verwijderd wilt worden.

Onze ervaringen met myDates

Pluspunten:
 • Vrijblijvend flirten en chatten
 • Apps beschikbaar
 • Virtuele cadeautjes versturen
Minpunten:
 • Weinig Nederlandse profielen
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies