Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Lovezone datingsite review

Lovezone
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoek je een leuk, vriendschappelijk of romantisch contact via internet, dan kun je daarvoor terecht bij contactsite Lovezone.nl. Op deze site kun je zelf een profiel aanmaken en daarna meteen op zoek in de profielen van alle andere leden.

De site richt zich met name op het regionaal met elkaar in contact brengen van leden. Of dat Lovezone ook meteen tot een geschikte datingsite maakt lees je in deze uitgebreide review.

Waarom kies je voor Lovezone?
 • Regionaal georiënteerd
 • Voor vele soorten contact

blank

Functies van Lovezone

Lovezone is een relatief eenvoudige site en bevat met een standaard profiel de volgende functies:

 • Je kunt een eigen profiel aanmaken.
 • Je kunt je eigen profiel zo vaak wijzigen als je wilt.
 • Het is mogelijk meerdere foto’s toe te voegen.
 • Andere profielen zijn onbeperkt op te zoeken en te bekijken.
 • Je kunt (beperkt) profielen aan je favorieten toevoegen.
 • Het is mogelijk profielen te blokkeren.

Betaalde functies

Wanneer je een premium lidmaatschap neemt krijg je de volgende aanvullende mogelijkheden tot je beschikking:

 • Ontvangen berichtjes lezen.
 • Zelf berichtjes versturen.
 • Aanvullende foto’s bekijken.
 • Zonder advertenties surfen.
 • Zonder limiet favoriete profielen verzamelen.
 • Ghost modus gebruiken (onzichtbaar blijven).

Naast het premium abonnement kun je ook losse diensten per keer afnemen door diamanten in te wisselen. Diamanten zijn een soort credits op Lovezone. Daarmee kun je:

 • Jezelf tijdelijk in de spotlight zetten.
 • Foto’s meesturen bij privéberichtjes.
 • Virtuele bloemetjes bezorgen.
 • Bovenaan in de ledenlijst komen te staan.

blank

Inschrijven op Lovezone

Inschrijven op Lovezone doe je door op de homepage te klikken op de knop Registreren. Daardoor wordt er een inschrijfformulier ingeladen waar je direct de meest essentiële informatie voor je account en profiel in moet vullen. Achtereenvolgens zijn dat een zelfverzonnen gebruikersnaam (dit mag een anonieme nickname zijn), een veilig wachtwoord en je e-mailadres.

Daarna kies je alvast je eigen geslacht en dat van de profielen waar je contact mee zoekt, selecteer je je geboortedatum en vul je tot slot je woonplaats in. Nu kun je het profiel aanmaken door op de knop Registreren te klikken. De laatste stap voordat je in kunt loggen is om naar de inbox van je e-mail te gaan en je account te activeren.

Profielfoto toevoegen en informatie aanvullen

Nu je het profiel via e-mail hebt geactiveerd ben je als het goed is ook meteen op het beveiligde deel van de site ingelogd. Je ziet dan al een lijst met profielen waar je in kunt gaan neuzen. Het is echter handig om eerst je profiel wat verder aan te vullen.

Dat doe je door rechtsboven in het scherm op je eigen profielnaam te klikken en voor de optie Mijn profiel te kiezen. Nu zie je jouw huidige profiel, wat een nogal kale aanblik heeft. Dat kun je aanpakken met de rode knoppen Profielfoto, Extra foto’s en Wijzig profiel.

Daarmee kun je respectievelijk een hoofdfoto op je profiel plaatsen (die altijd scherp wordt getoond), extra foto’s toevoegen (die voor gratis leden wazig blijven) en allerlei aanvullende informatie over jezelf toevoegen.

blank

Op zoek naar matches

Nu je een wat completer profiel hebt kun je met een gerust hart op zoek naar leuke matches. Daarbij ben je wel op je eigen initiatief aangewezen, want er is geen matching aanwezig op Lovezone. Klik dus simpelweg op de homepage en bekijk profielen die je wel leuk lijken. Welke profielen hier worden getoond is gelukkig wel aan te passen. Klik daarvoor op de knop Zoek instellingen. Nu kun je aspecten zoals leeftijd, locatie en geslacht aanpassen om de profielen te ontdekken waar je de meeste interesse in hebt.


In contact komen met profielen

In contact komen met andere profielen is heel rechtdoorzee. Er zijn namelijk slechts enkele manieren om contact te zoeken. De belangrijkste daarvan is het versturen van een persoonlijk berichtje.

Klik daarvoor op de knop Chat die je op elk profiel ziet staan. Dan kun je een berichtje typen en versturen. Ook heb je hier de mogelijkheid om emoji’s toe te voegen, een foto mee te sturen of een virtueel bloemetje te verzenden naar het profiel.

Zo’n digitaal bloemetje (inclusief een groet of compliment) kun je ook direct op het profiel zelf versturen, door op de knop Verstuur bloemetje te klikken. Heel handig is dat je een profiel aan je favorieten toe kunt voegen. Daar houdt de interactie echter ook wel bij op.

blank


Doelgroep van Lovezone

De doelgroep van Lovezone bestaat uit volwassen mannen en vrouwen in Nederland die op zoek zijn naar leuke, romantische en in sommige gevallen ook erotisch getinte chat en flirt contacten. Online contacten zoals vriendschappen of vaste chatcontacten tot stand brengen is namelijk het speerpunt van deze site, alhoewel op de homepage te lezen is dat “dating gewenst” is.


Lovezone beveiliging en privacy

In tegenstelling tot wat tegenwoordig gebruikelijk is hanteert Lovezone geen losstaand privacybeleid. Er is alleen een kopje privacy opgenomen in de voorwaarden van de site, waarin vooral staat vermeld dat je geen gegevens moet delen die je liever niet openbaar wilt hebben.

Wat de site zelf met je gegevens doet komt hier echter niet aan de orde. Mede omdat Lovezone advertenties toont zou dat wat ons betreft wel moeten. Nu weet je niet wat je rechten zijn, hoe je bijvoorbeeld je privacygevoelige gegevens in kunt zien of kunt wijzigen en met welke partijen die gegevens eventueel worden gedeeld.


Bekendheid van Lovezone

Lovezone is geen bijzonder bekende site maar desondanks vonden we er toch wel gewoon een groot aantal profielen om uit te kiezen. Ook in wat minder dichtbevolkte regio’s bleken er voldoende leden aanwezig. Heel handig is dat je kunt zien dat een profiel nu online is doordat er dan een groene stip naast de profielnaam wordt getoond. Zo weet je dus precies bij welk profiel je kans zou maken op een vlotte reactie.


Is er een datingapp beschikbaar?

Lovezone beschikt niet over een eigen dating app. De site is echter uitstekend geschikt om gebruikt te worden in de mobiele browser van je telefoon. Hij schaalt namelijk perfect mee bij kleinere schermen. Bovendien is het gewoon een heel overzichtelijke en makkelijk te bedienen website die ook bij mobiel gebruik prima tot zijn recht komt.


Contact met Lovezone

Hoe kun je in contact komen met Lovezone, en waar is het bedrijf achter deze site gevestigd? Hieronder vind je de actuele contactgegevens.

Ruby Online B.V.
Middenhaag 447
7815 LG, Emmen
Nederland

E-mail: klantenservice@lovezone.nl

Helpdesk en klantenservice

De enige manier om met de klantenservice van Lovezone in contact te komen is door het e-mailadres klantenservice@lovezone.nl te gebruiken. Daar kun je een vraag of opmerking naartoe sturen, waarna je ook reactie krijgt via e-mail.


Kosten Lovezone

Lovezone biedt gratis leden slechts beperkte functionaliteit. Er is namelijk ook een volledig abonnement beschikbaar dat uitgebreidere opties biedt. Ook kun je aanvullende diensten afnemen met behulp van virtuele diamanten. Hier lees je alles over de kosten daarvan.

Wat kun je doen met een gratis abonnement?

Met een gratis lidmaatschap op Lovezone kun je een eigen profiel aanmaken en alvast foto’s op je profiel plaatsen. Ook kun je alvast op zoek naar leuke profielen en beperkt profielen aan je favorieten toevoegen. Berichten versturen en ook lezen is helaas niet mogelijk, dus wil je echt kans maken op een leuk contact dan zul je een betaald abonnement af moeten nemen en/of zogenaamde diamanten aan moeten schaffen.

Betaald VIP abonnement

Welke kosten moet je aan denken wanneer je besluit een betaald VIP abonnement af te sluiten? De huidige prijzen hebben we hier voor je op een rijtje gezet:

 • Het VIP lidmaatschap van 1 maand kost € 29,99
 • Het VIP lidmaatschap van 3 maanden kost € 59,99
 • Het VIP lidmaatschap van 12 maanden kost € 119,99

Betalen met diamanten

Zoals we al aangaven kun je ook bepaalde diensten per keer afnemen. Dat doe je  door diamanten in te wisselen die je eerder hebt aangeschaft. Deze diamanten zitten in pakketten en hoe groter het pakket, hoe goedkoper de diamanten per stuk worden. Dit zijn de actuele prijzen:

 • Het pakket met 150 diamanten kost € 29,99
 • Het pakket met 500 diamanten kost € 59,99
 • Het pakket met 1.200 diamanten kost € 119,99

blank


Lovezone opzeggen

Je Lovezone profiel en het bijbehorende account opzeggen kun je zelf doen. Ga hiervoor naar je eigen profiel en klik dan rechts in het menu op de link Wijzig profiel. Je komt nu op een pagina terecht waar je jouw profielvelden kunt aanpassen.

Helemaal onderaan de pagina zie je als het goed is een link staan Verwijder mijn account. Klik hierop en bevestig je beslissing door op de knop Verwijder account te klikken. Nu wordt je profiel met alle bijbehorende informatie van de site gewist.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Regionaal georiënteerd
 • Voor vele soorten contact
Minpunten:
 • Geen matching aanwezig
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Lovezone

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement