Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Dateplanet.nl datingsite review

Dateplanet.nl
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Dateplanet is een website waar je gemakkelijk een date kunt scoren. Het is een laagdrempelige datingsite waar het eerste contact zo gelegd is. Dateplanet is minder geschikt voor degene die een serieuze relatie zoekt.

 Als single kun je gratis kijken of Dateplanet iets voor je is. Grote kans dat je in contact komt met leuke vrijgezellen bij jou in de buurt. Het fijne is dat je met iedereen contact kunt leggen, je hoeft dus niet eerst gematched te worden. Helaas is het Dateplanet regelmatig onderwerp van online klachten, dus wij hebben onze twijfels bij dit datingplatform.

Waarom kies je voor Dateplanet.nl?
 • Snel contact leggen

Inschrijven bij Dateplanet

Iedereen kan zich met een paar klikken op de knop registreren voor Dateplanet. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en dan is jouw profiel een feit. Het enige waar wij tegenaan liepen, was dat de activeringsmail in onze spambox was beland. Heb jij je aangemeld op Dateplanet en heb je nog steeds geen activeringsmail ontvangen? Grote kans dat deze per ongeluk in de spambox is beland.


Functies en mogelijkheden

Dateplanet is een hele simpele site met beperkte functionaliteiten en mogelijkheden. De functionaliteiten die er zijn, zijn praktisch op elke datingsite aanwezig. Als je inlogt kom je op de home pagina terecht. Zoals je ziet, wordt er zo op het eerste gezicht nog geen onderscheid gemaakt in geslacht of locatie. Ook heb je direct een aantal advertenties, waarvan de helft is gericht op mannen die op zoek zijn naar een vrouw. In ons geval was dat niet helemaal relevant, aangezien wij ons als heterovrouw hebben ingeschreven. Dat kan irritatie opwekken. Laten we toch even de functionaliteiten bij langs lopen:

blank

Zoekinstellingen
Je kunt zelf zoekinstellingen aanpassen, zodat je gerichte leden te zien krijgt. Je kan selecteren op mannen en vrouwen (of beide), maximum en minimumleeftijd, afstand en foto (met of zonder foto). Zonder deze zoekinstellingen aan te passen zie je door de bomen het bos niet meer.

Berichteninbox
Hier krijg je een overzicht te zien van de berichten die je tot dan toe met mensen op Dateplanet hebt uitgewisseld.

Profielbezoekers
Laat zien wie jouw profiel heeft bekeken. Een fijne functionaliteit om te kijken hoe je in de (online) datingmarkt ligt.

Favorieten
Zie in een oogopslag welke profielen jij als favoriet hebt opgeslagen. Handig om die ene mooie meid of knappe jongen terug te vinden.

Geblokkeerd
Een overzicht van de leden die jij om wat voor reden dan ook hebt geblokkeerd. Het feit dat deze functionaliteit in het basismenu staat, suggereert dat het nogal vaak voor zal komen dat je mensen blokkeert.

Jouw profiel op Dateplanet

Je profiel kun je invullen, dit is niet verplicht. Je kiest standaard een gebruikersnaam, geboortedatum, woonplaats. Uiteraard kun je ook foto’s toevoegen, maar dat is niet verplicht.Daarna kun je de volgende dingen invullen: geaardheid, relatiestatus, lengte, postuur, oogkleur, haarkleur, roker, drinker, kinderen. Ten slotte kun je ook iets invullen bij ‘Over mij’ en ‘Geïnteresseerd in’. Dat zijn in principe open vragen, die een groot deel van de daters op Dateplanet niet eens heeft ingevuld. Direct boven de tekstblokken staat in koeienletters ‘Wat mag hier niet staan? > Voorwaarden’. Plus, ‘Bij een overtreding kan account verwijderd worden’. Ook dit suggereert weer dat hier regelmatig ongepaste teksten worden geplaatst…


Doelgroep DatePlanet

blank

Dateplanet is bedoeld voor iedereen die snel en gemakkelijk een date wil scoren. Wat je op die date wilt doen, mag je zelf invullen. Wij achten de kans op een serieuze relatie via Dateplanet niet erg groot, maar dat heb je grotendeels zelf in de hand.


Beveiliging

Dateplanet’s website heeft een beveiligde https-verbinding. Klein minpuntje; Het wachtwoord en gebruikersnaam wordt bij inschrijving in de e-mail voluit uitgeschreven. Dit voelde niet echt veilig voor het geval de mail in de verkeerde handen valt.


Bekendheid van Dateplanet

De datingsite Dateplanet is niet zo’n bekende datingsite. Wie naar de website zoekt op google, stuit overigens op een aantal klachten. Er zijn op de eerste pagina in Google al 4 á 5 websites die negatieve aandacht besteden aan Dateplanet. Mensen uiten hun ontevredenheid, spreken klachten uit en maken de site zwart. Hoewel dit om een kleine groep mensen gaat, vinden wij dat dit een slecht signaal afgeeft over de kwaliteit van de website. De klachten zijn niet allemaal hetzelfde van aard. De een heeft het over nepprofielen, de ander klaagt over de SMS-service en weer een derde noemt het hele bedrijf een ‘boevenbende’.


Kosten Dateplanet

Door alle advertenties op Dateplanet zou je verwachten dat je alle diensten gratis kunt gebruiken. Dat is ook zo, tot op bepaalde hoogte. Opvallend genoeg hanteert Dateplanet een behoorlijk ambitieus verdienmodel, dat wordt opgedeeld in twee soorten dingen die je als dater kunt aanschaffen:

 • VIP Account
 • Diamanten

blank

VIP-account
Met een VIP-account kun je onbeperkt chatten, onbeperkt favorieten toevoegen, extra foto’s bewonderen (met een gratis account zie je slechts één foto), toegang tot ghost modus (anoniem surfen). De kosten voor het VIP pakket zijn behoorlijk prijzig als je het ons vraag.

 • 1 maand: €29.99
 • 3 maanden: €59.99

1 jaar: €199.99

Diamanten
Met diamanten krijg je de kans om hoger te verschijnen in de zoekresultaten van andere leden. Daarnaast krijg je dan de kans om iemand een bloemetje te sturen. Dit is een origineel alternatief voor het welbekende ‘liken’ of ‘winken’. Wij hebben eerlijk gezegd geen idee hoeveel diamanten je nodig hebt voor een bepaalde handeling, wel weten we wat het kost om deze diamanten aan te schaffen:

 • 1000 diamanten €119.99
 • 400 diamanten €59.99
 • 150 diamanten €29.99

Als je op zoek gaat naar leden via Dateplanet, zie je dan ook als eerste de personen die VIP zijn en er meerdere diamanten tegenaan hebben gegooid. Als niet-betalend lid maak je dus veel minder kans om te worden opgemerkt door andere leden op de site.


Klantenservice

Dateplanet helpt je graag met je vragen en/of klachten. Je kunt ze vrijblijvend een e-mail sturen. Ze proberen te allen tijde bereikbaar te zijn. Dit betekent 24 uur per dag, 7 dagen in de week!

 • Bedrijfsgegevens: Sapphire Online B.V. | KVK nummer: 62990470 | BTW nummer: NL8550.43.489.B01
 • Adres: Middenhaag 447, 7815 LG, Emmen, Nederland

Emailadres: klantenservice@dateplanet.nl


Account verwijderen

Heb je genoeg leuke dates gevonden of beproef jij je geluk liever via een andere website? Geen enkel probleem. Via jouw profielinstellingen kun je onderaan de pagina klikken op ‘verwijder mijn account’. Let op: dit is een hele kleine tekst die bijna dezelfde kleur heeft als de achtergrond van de website.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Snel contact leggen
Minpunten:
 • Betaald
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Dateplanet.nl

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement