Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

4Match datingsite review

4Match
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig – ook wanneer ze niet uitdrukkelijk religieus zijn ingesteld – op zoek naar spirituele verbintenis. Niet iedereen met deze behoeften is echter makkelijk in staat om een partner te vinden die op dezelfde manier in het leven staat.

Daar probeert datingsite 4Match verandering in te brengen door een veilig en vertrouwd datingplatform te bieden voor spiritueel ingestelde singles. Je kunt hier niet alleen zelfstandig een profiel aanmaken en contact zoeken met gelijkgestemde singles, maar ook een persoonlijke reading en/of consult krijgen van een medium en spiritueel coach. Alles wordt hier dus in het werk gesteld om je de liefde van je leven te laten vinden.

Waarom kies je voor 4Match?
 • Spirituele uitgangspunten
 • Persoonlijke reading
 • Keurmerk Veilig Daten

4Match in het kort

blank

4Match combineert de zoektocht naar liefde met spiritualiteit en is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding met gelijkgestemde mensen. Niet alleen voor het vinden van een relatie, maar ook om nieuw vriendschappen op te doen of simpelweg persoonlijke ervaring met elkaar te delen. Aangezien we bij Datingsitekiezen.nl natuurlijk vooral interesse hebben in je kansen op een date of een relatie is dat ook waar we in deze review de site op zullen beoordelen. Het is echter goed om te weten dat de site voor andere mensen iets anders kan betekenen en dat niet iedereen direct op zoek is naar een relatie.


Functies van 4Match

Wanneer je lid wordt bij 4Match kun je direct behoorlijk veel doen, je kunt namelijk:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Een profielfoto uploaden.
 • Zoeken naar andere leden.
 • Filteren op locatie, leeftijd, geslacht en bepaalde zoekwoorden.
 • Onbeperkt profielen bekijken

Betaalde functies van 4Match

Wanneer je een betaald abonnement afsluit kun je daarnaast de volgende functies benutten:

 • Profielen als als favoriet toevoegen.
 • Reageren met een vriendschapsverzoek, like of berichtje.

Volledig los daarvan kun je ook een persoonlijk consult van een medium afnemen. Dat is beschikbaar voor zowel gratis als betalende leden.


Inschrijven op 4Match.nl

Je kunt jezelf bij 4Match inschrijven met een nieuw account of door aan te melden met Facebook. Hieronder bespreken we beide opties.

Aanmelden met Facebook

blank

Om jezelf aan te melden met een bestaand Facebook account klik je op de knop Inschrijven via Facebook. Je wordt dan doorgestuurd naar Facebook, waar je eventueel eerst moet inloggen. Daarna krijg je een melding te zien dat 4Match.nl jouw naam, e-mailadres en profielfoto zal ontvangen. Klik op de knop Doorgaan als… om hiermee akkoord te gaan. Facebook en 4Match maken dan de benodigde koppeling en je wordt teruggestuurd naar de site.

Aanmelden met een nieuw account

blank

Ook aanmelden met een nieuw 4Match account is heel snel en makkelijk. Daarvoor vul je gewoon direct je e-mailadres en een wachtwoord in en klik je op de knop Gratis inschrijven. Vergeet ook niet even een vinkje te zetten dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Je wordt nu doorgestuurd naar een uitgebreider inschrijfformulier waar je ook nog een profielnaam kiest, aangeeft of je een man of een vrouw bent, het geslacht selecteert van de mensen die je wilt leren kennen en je geboortedatum invoert. Nu kun je de inschrijving compleet maken door op de knop Gratis inschrijven te klikken.

Let op: je moet eerst je account bevestigen via de e-mail die zojuist naar je is verstuurd. Dat dat dus nu meteen even.

blank


Je profiel verder aanvullen

blank

Zodra je bent ingelogd stuurt de site je naar je eigen profielpagina. Wat daar meteen opvalt is dat je profiel nog heel kaal is. De eerste stap is dus om daar meteen iets aan te doen. Ga via de menu-optie ProfielProfiel wijzigen naar je instellingen.

blank

Daar vind je over meerdere tabbladen verdeeld alle invulvelden die je maar zou kunnen wensen. Loop die allemaal bij langs en voeg toe wat je over jezelf kwijt wilt. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan met de knop Opslaan voor je naar het volgende tabblad gaat. En kijk ook in het menu aan de linkerkant, want daar kun je bijvoorbeeld foto’s en video’s aan je profiel toevoegen.


Je persoonlijke interview

blank

 

Om je persoonlijke matches te kunnen bieden wil 4Match graag dat je in het laatste tabblad ook het interview invult. Je antwoorden op deze vragen worden niet getoond op je profiel maar worden alleen gebruikt om je de singles voor te kunnen stellen die goed bij je passen. Deze antwoorden worden door een echt persoon bekeken en beoordeeld, het zijn daarom open vragen waar je op je eigen manier op kunt antwoorden. Neem hier goed de tijd voor, want dit is een van de aspecten die 4Match uniek maken en waar je dus echt je voordeel mee kunt doen.

Zoeken en matchen

In principe kun je 4Match als een reguliere datingsite gebruiken, want je kunt je eigen profiel plaatsen, zoeken naar andere leuke singles en ook contact met ze leggen, bijvoorbeeld door een berichtje te sturen. Hoe werkt dat?


Zoeken

blank

Om naar andere profielen te zoeken klik je in het menu op de eerste optie Zoeken. Je komt dan niet zozeer op een zoekpagina terecht, maar op een pagina waar alle profielen op worden getoond die voldoen aan jouw eerder ingevulde wensen voor wat betreft het geslacht en geaardheid. Je kunt nu zelf filteren in deze lijst door aan de linkerkant de wensen en eisen te verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld de leeftijd aanpassen, een woonplaats of zoekwoord invullen, alsnog het geslacht aanpassen en tot slot ook nog een of meerdere soorten contact (date, vriendschap, enz.) selecteren. Telkens wanneer je een filter toevoegt of verwijdert wordt het overzicht met profielen aangepast.


Profiel en contact

blank

Wanneer je in de lijst met profielen doorklikt op een bepaald profiel kun je daar alle gegevens bekijken die de persoon in kwestie heeft ingevuld. Ook zie je meteen een foto staan als de single die heeft toegevoegd (klik erop om de foto groter te tonen). Daaronder zie je enkele opties waarmee je direct interactie kunt hebben, zoals een bericht sturen, het profiel liken, aan je favorieten toevoegen, een vriendschapsvoorstel doen, het profiel blokkeren of zelfs meteen chatten (mits de man of vrouw nu online is).


Persoonlijke reading

blank

Wanneer je niet alleen maar zelf op zoek wilt naar leuke singles maar graag door een van de mediums van 4Match geholpen wilt worden in je zoektocht naar de perfecte partner, dan kun je een reading aanvragen. Let wel op dat daar aanvullende kosten aan zijn verbonden. Zo’n live consult kun je aanvragen door op de knop Live consult te klikken. Daar vind je alle informatie over het medium en spiritueel coach die jou kan helpen. Ook kun je er meteen een ticket kopen voor een reading en coachsessie via internet. Die kan plaatsvinden via Zoom of Skype, maar net wat je eigen voorkeur heeft.


Doelgroep van 4Match

De doelgroep van 4Match bestaat uit hele gewone mensen die spiritueel zijn ingesteld en op zoek zijn naar allerlei verschillende manieren van verbinding. Dat kan een relatie zijn, maar ook gewoon een online of offline vriendschap.

De site is vanwege zijn spirituele en persoonlijke benadering ook met name geschikt voor singles die moeite hebben met het vinden van de juiste partner, bijvoorbeeld omdat ze tot de categorie hoogsensitieve mensen behoren. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen op basis van geaardheid, leeftijd, uiterlijk of opleidingsniveau.


4Match.nl beveiliging en privacy

Een van de eerste dingen die ons opvielen aan 4Match.nl is dat de site beschikt over zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg. Ook enkele internationale keurmerken prijken op de site, zoals het keurmerk van Ecommerce Europe. Daaruit blijkt dat 4Match voldoet aan alle Europese regelgeving voor wat betreft ‘best practices’ op het gebied van e-commerce.

Los daarvan hebben wij natuurlijk ook weer even de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de site doorgenomen en daarin kwamen we geen rare zaken tegen.


Bekendheid van 4Match

Alhoewel 4Match niet een heel grote of bekende datingsite is hoort hij wel in het rijtje betrouwbare datingsites thuis waar veel (oud-)leden met waardering over praten.

Natuurlijk spreekt de site aan bij een relatief beperkte doelgroep en is deze daardoor ook niet zo groot als datingsites die op een bredere groep mensen richt. Maar ben je spiritueel ingesteld en sluiten je wensen en behoeften bij deze site aan, dan kun je er wat ons betreft met een gerust hart lid worden.


Is er een datingapp beschikbaar?

Er is geen aparte dating app voor 4Match maar de site reageert heel netjes op mobiele telefoons, want alle schermen zijn er uitstekend op berekend om op kleiner formaat toch optimaal gebruikt te worden. Je vindt filteropties dan bijvoorbeeld rechtsboven in het scherm onder een handig pop-up menu, profielen worden gewoon groot onder elkaar getoond en alle functies voor wat betreft liken, berichtjes sturen en andere interacties zijn zowel makkelijk bereikbaar als eenvoudig te bedienen.

Kortom, ook zonder eigen mobiele app kun je bij 4Match prima uit de voeten met je smartphone.


Contact met 4Match

De zeer persoonlijke benadering van 4Match.nl zorgt er ook voor dat het relatief eenvoudig is om met de site contact te krijgen. Hieronder zie je hoe je dat zelf kunt doen.

Adresgegevens:

Dit zijn de huidige adresgegevens van 4Match.nl. Zoals je ziet is het bedrijf achter de site gewoon in Nederland gevestigd:

Van Beijerenstraat 10
1623 JE Hoorn
Nederland

KVK: 70754594

Telefoon: 0229 311 535

E-mail: klantenservice@4match.nl

Helpdesk en klantenservice

blank

Wil je contact met 4Match over iets anders dan het maken van een afspraak voor een consult of reading? Dan heb je daar meerdere opties voor, want 4Match is een van de makkelijkst bereikbare datingsites die we ooit zagen:

 • De site beschikt over een live chat optie. Die verschijnt vanzelf in beeld wanneer je via de footer van de pagina naar Hulp & Contact gaat. Er opent op deze nieuwe pagina rechtsonder in beeld een chat-scherm waar je meteen een bericht kunt typen.

 • Op deze pagina Hulp & Contact is het ook mogelijk om een bericht te sturen via het contactformulier. Je vindt de link in het rood ongeveer halverwege de pagina.

 • Op deze pagina zie je ook hetzelfde telefoonnummer staan dat we hierboven al plaatsten bij de adresgegevens. Direct bellen is dus ook een uitstekende optie.

 • Tot slot is er uiteraard ook nog het e-mailadres dat we reeds vermelden.

Overigens is er ook een uitgebreid gedeelte met vragen en antwoorden, wederom te bereiken via de pagina Hulp & Contact.


Prijs van een betaald VIP abonnement

Wanneer je graag optimaal contact wilt kunnen zoeken, dan heb je zoals vermeld een betaald abonnement nodig. Wat zijn daar de prijzen van? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Het lidmaatschap van 1 maand kost € 13,95
 • Het lidmaatschap van 6 maanden kost € 71,70 (€ 11,95 p/m)

 • Het lidmaatschap van 12 maanden kost € 119,40 (€ 9,95 p/m)

Je kunt daarnaast dus ook een persoonlijk reading afnemen, maar dat valt buiten de tarieven die we hierboven hebben genoemd. Een persoonlijke reading in de vorm van een live consult kost eenmalig € 35,-.


4Match opzeggen

Wil je jouw lidmaatschap bij 4Match.nl opzeggen? Ga dan naar je eigen profiel via de knop Mijn profiel in het menu en kies dan aan de linkerkant voor de optie Inloggegevens onder het kopje Account. Onderaan deze pagina kun je het account verwijderen met de knop Account verwijderen. Dat hoef je dan alleen nog maar te bevestigen met een klik op de knop OK.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Spirituele uitgangspunten
 • Persoonlijke reading
 • Keurmerk Veilig Daten
Minpunten:
 • Niet alleen voor dates en relaties
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over 4Match

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen 4Match

Ervaring geschreven door raf
17 augustus 2020
spiritueel daten

deze datingsite vind ik erg geschikt voor open minded mensen die graag spiritualiteit betrekken in een relatie. Ik merk meer diepgang bij matches op deze website. Een paar weken lid en nog geen definitieve relatie gevonden, maar ik blijf zoeken. Over een aantal maanden zal ik mijn bevindingen nog eens delen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement