• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 203 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Review datingsite HappyPancake

HappyPancake bestaat sinds februari 2018 in Nederland, maar is in Zweden en Finland razend populair. Daar bestaat de datingwebsite al sinds 2007. HappyPancake richt zich op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar gratis online dating. Bovendien staat veiligheid bij HappyPancake voorop.

Het valt op dat de website van HappyPancake heel netjes en overzichtelijk is, zonder te veel poespas. Omdat het een gratis website is hoef je hier geen uitgebreide matchingsystemen te verwachten. Toch kun je met de basis functionaliteiten prima uit de voeten. Veel datingsites pretenderen gratis te zijn maar komen vervolgens op de proppen met allerlei optionele betaalde functionaliteiten. Bij HappyPancake is dat niet zo. Door een paar advertenties te plaatsen houden ze de website gratis en toegankelijk voor iedereen.

Pluspunten

  • Altijd gratis
  • Selfiescanner

Minpunten

  • Advertenties in beeld


Hoe schrijf je je in bij Happy Pancake?

Het inschrijfproces is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar je e-mailadres, geslacht, locatie, geboortedatum en leeftijd in te vullen. Ook moet je invullen of je op mannen, vrouwen of allebei valt. Daarna moet je jouw profiel via e-mail verifiëren en kan het daten beginnen. Een tweede optie is om je via de Facebook plug-in aan te melden.

Jouw profiel op Happy Pancake

Als je voor het eerst op je profiel komt ziet deze er erg leeg uit. Om meer bekijks te trekken moet je allereerst een profielfoto uploaden (hoewel dat niet verplicht is). Daarnaast is er ruimte voor een profieltekst, jouw interesses, je uiterlijke kenmerken, persoonlijke informatie, werk en wereldbeeld. Wereldbeeld is een goede toevoeging aan de reeks standaardinformatie. Hier kun je religie, politieke richting en je mening over carrière en het huwelijk delen. Zo kun je erachter komen of een potentiële match over deze fundamentele zaken hetzelfde denkt.

Verificatie met een selfie

Het is de nachtmerrie van iedereen in de online datingwereld: verliefd worden op iemand die zich anders voordoet dan hij of zij is. Of die zelfs helemaal niet bestaat. Om dat te voorkomen maakt HappyPancake gebruik van de selfiescanner. Hiermee maak je met jouw webcam of mobiele camera een foto. Deze wordt vervolgens handmatig gecontroleerd door het team van HappyPancake. Ben je goedgekeurd? Dan wordt jouw account geverifieerd en krijg je een ‘echtheidsbadge’ op je profiel.


Functies en mogelijkheden

De website van HappyPancake bestaat uit drie onderdelen: zoeken naar een match, recente activiteiten (zoals een flirt) en een overzicht van je gesprekken. Verder heb je de mogelijkheid om je profiel te bewerken en om je instellingen aan te passen. De functionaliteiten zijn niet echt uitgebreid of uniek, maar vervullen wel jouw online datingeisen.

Zoeken naar een match

Bij HappyPancake geef je allereerst een gewenst geslacht en een leeftijdscategorie aan. Daarna zie je automatisch de matches die aan die twee criteria voldoen. Om jouw match nog beter te laten matchen kun je filteren op aanvullende criteria: locatie, maximale afstand, interesses, uiterlijk, persoonlijke informatie, werk en normen/waarden. Zo kun je iemand selecteren op factoren die voor jou erg belangrijk zijn.

Accountinstellingen

De datingwebsite heeft best wel unieke accountinstellingen, daarom willen we daar graag even bij stilstaan. Allereerst kun je door je eigen zoekgeschiedenis scrollen. Je ziet precies welke profielen je hebt bezocht en met wie je contact hebt opgezocht. Handig als je een match weer wilt opzoeken!

Ten tweede is er de mogelijkheid tot ‘beperkt chatten’. Hiermee verkies je kwaliteit boven kwantiteit en voorkom je dat je overspoeld wordt door berichten en chat je met een beperkt aantal mensen.

Tot slot willen we stilstaan bij de optie ‘Privéfoto’s’. Op HappyPancake kun je twee soorten foto’s toevoegen: normale foto’s en privéfoto’s. Onder dit tabblad kun je aangeven welke accounts toegang hebben tot deze privéfoto’s.


De doelgroep van HappyPancake

HappyPankcake is op zoek naar mensen die graag op een veilige en kosteloze manier online hun ware liefde vinden. Op HappyPancake zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en etniciteiten welkom. De datingwebsite en haar leden komt vrij serieus en gedegen over, niet voor mensen die op zoek zijn naar een vlug seksueel contact.

Omdat HappyPancake nog maar net in Nederland is gelanceerd hebben we helaas nog weinig informatie over de hoeveelheid leden en de man/vrouwverhouding.


Veilig daten

In de omschrijving van HappyPancake verkondigen dat veiligheid voorop staat. Dat zien we ook wel terug in de verificatie-optie, de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren en de privéfoto optie. Verder kun je het daten op HappyPancake zo anoniem maken als je zelf wil: zonder foto, zonder echte naam en zonder persoonlijke gegevens.


Hoe bekend is HappyPancake?

Het is heel goed mogelijk dat je nog nooit van HappyPancake hebt gehoord. De datingwebsite is pas sinds februari 2018 actief in Nederland. Als je Googlet krijg je wel heel veel resultaten, in het Fins of Zweeds. Daar is de website al sinds 2017 actief. Sterker nog, het is de nummer één datingsites van de Noordelijke landen. Wij verwachten dan ook dat dit succes binnenkort ook overslaat naar Nederland!


Klantenservice

Wil je je even terugtrekken uit het online dating circuit? Zet dan via ‘accountinstellingen’ je account op pauze. Daardoor wordt je profiel onzichtbaar voor andere leden (maar je kunt zelf ook geen leden meer zoeken). Hoe je je profiel moet verwijderen is onbekend. In ieder geval door een mail te sturen naar support@happypancake.com


Altijd gratis daten

Het grootste voordeel van HappyPancake is dat het altijd gratis is én blijft. Dus je hebt nooit meer de ongelijke date-ervaring van betalende en niet-betalende leden. Tussen de profielen door zie je zo nu en dan een advertentie. Schrik niet, deze lijken soms behoorlijk op spam. Wij raden je aan om gewoon langs de advertentie te scrollen. Dat kan makkelijk, want ze verschijnen niet als pop-up in je scherm.Heb je ervaring met HappyPancake?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen HappyPancake

Review geschreven door Annelies
13 februari 2018

Volledig gratis site

Wat mij vooral opviel is dat deze site daadwerkelijk 100% gratis is en niet zoals veel andere datingsites beweren.
Tot dusver heb ik ook de indruk dat het hier om echte profielen gaat en heb ik al met een paar mensen gechat. Of ik daadwerkelijk mijn ware liefde ga tegen komen weet ik niet, maar het belooft in ieder geval veel goeds!

Review geschreven door Lucas
13 februari 2018

Gratis

Hele fijne website en dat gewoon gratis. Het kan dus toch :)


HappyPancake details

Websitehttps://www.happypancake.nl
CategorieGratis datingsite
Beoordeling
Ervaringen100% aanbevolen, 2 reviews
Laat een review achter

Specificaties website

Gratis registratieja
Chatmogelijkheidja
Cammennee
Dating keurmerknee
Interesse testnee
Matching systeemnee
Uitgebreid zoekenja
Mailboxnee
Datingappnee

Gerelateerde sites

be2

Algemeen

Badoo

Algemeen

Tindl

Algemeen

NLdate

Gratis datingsite
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy