Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

VrouwVrouw.nl datingsite review

VrouwVrouw.nl
Bekijk top 10 lesbische datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

VrouwVrouw.nl is een website die digitale ontmoetingen tussen lesbiche, biseksuele en soms zelfs ‘bischierige’ vrouwen faciliteert. Er zijn ongeveer 8000 leden in alle leeftijdscategorieën, maar je moet wel goed zoeken voor een geschikte match.

Dat heeft niet alleen met het lage ledenaantal te maken, maar ook met de hoge inactiviteit. Gelukkig kun je dit oplossen door te zoeken naar leden die recent online waren. Verder zijn de functionaliteiten vrij summier: er zijn geen voorgestelde matches, er weinig aandacht voor persoonlijkheid en er is geen chatbox. Ook gebruikt de website (net als haar leden) weinig visuele elementen zoals foto’s, video’s of emoticons. Daarentegen zijn er een aantal succesverhalen bekend en is VrouwVrouw.nl goedkoop ten opzichte van andere lesbische datingsites.

Waarom kies je voor VrouwVrouw.nl?
  • Specifiek gericht op lesbische en bisexuele vrouwen

Inschrijven op vrouwvrouw.nl

Het inschrijfproces begint uiteraard met het invullen van een profielnaam en e-mailadres. Daarna volgen veel verplichte velden op het gebied van persoonlijkheid, je uiterlijk en activiteiten. Persoonlijkheid gaat onder andere in op je opleidingsniveau, mening over kinderen, alcoholgebruik, rookgedrag, overtuiging en huisdieren. Je uiterlijk gaat in op je gewicht, huidskleur, lengte, kledingstijl et cetera. Gelukkig kun je wel een range kiezen (‘tussen de 60 en 65 kilo’), zodat er nog een klein beetje aan de verbeelding over blijft. Een opvallend onderdeel zijn de ‘activiteiten’, waar jouw mening over concerten, theater, bioscoop, café, discotheek, sport en televisie wordt gevraagd. Het leukste onderdeel van de vragenlijst zijn de steekwoorden, waarmee je vijf eigenschappen en/of kernwaarden aan kunt geven.

Weinig aandacht voor persoonlijkheid

Los van de 5 eigenschappen en/of kernwaarden die je aan kunt geven, zijn alle andere gegevens best wel feitelijk van aard. De enige manier hoe je meer te weten kunt komen over iemands persoonlijkheid, is via de zelf geschreven biografie. De biografie moet uit minimaal 15 woorden bestaan en de meeste leden schrijven maximaal 1 alinea over zichzelf.


Doelgroep van Vrouwvrouw.nl

VrouwVrouw.nl doet haar naam eer aan en is bedoeld voor alle vrouwen in Nederland en België die op zoek zijn naar andere vrouwen. De website leent zich voor zowel vriendschappen als relaties, maar het is opvallend dat de meeste leden toch wel op zoek zijn naar een relatie of een date. Dat wordt ook wel aangemoedigd in de welkomstmail van VrouwVrouw.nl, vanwege de slotzin ‘Veel plezier met lesbisch daten!’. Op dit moment zijn er 7189 leden verspreid over het hele land, waarvan de leeftijdscategorie ongeveer gelijk verdeeld is. Alleen de vrouwen vanaf 55 jaar zijn in de minderheid. Ook de Belgische vrouwen zijn met 74 vrouwen duidelijk in de minderheid…

Hoewel VrouwVrouw.nl al 8 jaar actief is (zowel in Nederland als in België), zijn er nog geen 8000 leden. Dus in die zin is het niet echt een populaire lesbische datingsite. 

Verschillende doeleinden

Het valt op dat er een grote diversiteit is tussen de leden op de website. Sommige leden hebben echt als doel om een potentiële partner te ontmoeten, terwijl anderen juist aangeven dat ze weleens benieuwd zijn hoe het met een vrouw zou zijn. Het gaat soms zelfs zo ver dat sommige dames aangeven dat hun vriend altijd betrokken moet zijn bij het contact… Er is helaas geen filter beschikbaar waarmee je iemand kan selecteren die dezelfde doelen heeft als jijzelf.


Beveiliging van de datingsite

De website maakt de website gebruik van een HTTPS-verbinding, waardoor je veilig surft. Op het eerste gezicht is het een veilig idee dat VrouwVrouw.nl is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, maar de oplettende kijker ziet dat elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, wettelijk verplicht is dat te melden aan deze autoriteit. Toch is het een prettig idee dat je kunt terugvallen op je privacy rechten, mocht dat nodig zijn.

Privacy-instellingen op de website

Je kunt jouw profiel zichtbaar en onzichtbaar maken (bijvoorbeeld als je aan het daten bent). Ook verschijnt jouw profiel automatisch op de homepage van sommige leden, dit kun je uitschakelen. Bijna iedere datingsite maakt gebruik van de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren, maar op VrouwVrouw.nl ontbreekt die functie.

Gecontroleerde profielen

Op de homepagina van VrouwVrouw.nl staat “Serieus, alle profielen worden gecontroleerd”. Daar twijfelen wij niet aan, maar of het ook handmatig wordt gecontroleerd, is even de vraag. Ons profiel was namelijk in een mum van tijd geactiveerd. Daarnaast zijn “seksuele oproepen of oproepen tot trio’s niet toegestaan.” Toch zijn er een aantal leden die expliciet de rol van hun vriend benoemen, net als leden waarbij het woord ‘seks’ centraal staat in hun oproep. Dus wat ons betreft kan de controle nog wel iets beter.

Anonimiteit gegarandeerd

Een andere claim van VrouwVrouw.nl is dat “anonimiteit gewaarborgd” is. Dat is enerzijds natuurlijk belangrijk, anderzijds is dat ook best een nadeel. Zo kiezen veel leden voor een nickname, waaruit op geen enkele manier valt af te leiden wat iemands echte naam is. Ook zijn er opvallend veel leden zonder een foto, waardoor het minder persoonlijk aanvoelt. Aan de andere kant is het natuurlijk fijn dat je rustig de kat uit de boom kunt kijken met een anoniem profiel.


Klantenservice

De klantenservice van VrouwVrouw.nl is zoals bij veel andere datingsites redelijk beperkt, aangezien je alleen contact kunt krijgen middels het antwoordformulier op de website. Wel is het enorm fijn dat je vragen en opmerkingen 7 dagen per week en 24 uur per dag, worden beantwoord. Je kunt ook e-mailen naar info@VrouwVrouw.nl.

Amper begeleiding

VrouwVrouw.nl maakt zo nu en dan gebruik van digitale tips, zoals ‘Met een foto heb je sneller een match!’. Verder wordt er een groot beroep gedaan op je zelfstandigheid. Er worden geen matches voorgesteld en je kunt ook niet gebruikmaken van persoonlijke begeleiding.


Functies op de site

De website van VrouwVrouw.nl bestaat uit een aantal basisfunctionaliteiten, die kunnen worden samengevat onder ‘matches’, ‘favorieten’, ‘berichten’, ‘zoeken’ en ‘instellingen’. Wat dat betreft is deze website niet zo vernieuwend ten opzichte van andere dagingsites. Een foto is niet verplicht, maar helpt wel om sneller gevonden te worden. Het sturen van berichten is vrij fantasieloos omdat je geen afbeeldingen, smileys of persoonlijke gegevens kunt toevoegen.

Functies gratis account

Met een gratis lidmaatschap kun je een foto zien (indien beschikbaar), alle matches bekijken en 3 interesseberichten verzenden. Een interessebericht heeft een vaste onderwerpregel en een vaste tekst, die vrij zakelijk en onpersoonlijk van aard zijn. Daarmee kun je dus niet echt laten zien wie jij bent of wat jou aanspreekt in de ander. Als je liever een persoonlijk bericht stuurt, moet je gebruik maken van een betaald abonnement.

Voordelen abonnement

Met het gratis account kun je alvast kijken of je leden ziet die jij de moeite waard vindt voor een lidmaatschap, maar als je echt met iemand in contact wil komen ontkom je niet aan de persoonlijke berichten. Die kun je alleen maar sturen met een abonnement. Ook ben je beter vindbaar voor andere leden en heb je de grootste kans op een date. Daarmee impliceert de website dat je met een betaald lidmaatschap op de voorste pagina’s staat, volgens hetzelfde principe als bijvoorbeeld Marktplaats. Tot heb je met een betaald abonnement toegang tot meer foto’s.

Kosten abonnement

De kosten voor een lidmaatschap nemen af naarmate je langer lid blijft. De functionaliteiten blijven allemaal hetzelfde. Onderstaande prijzen zijn heel schappelijk voor een datingsite, maar tegelijkertijd zijn er niet echt veel functionaliteiten en leden. Dus wat dat betreft is het weer relatief duur:

  • 1 maand €14,95
  • 3 maanden €29,85
  • 6 maanden €47,70
  • 1 jaar €71,40

Betalingen vinden plaats via iDeal. Na deze termijn wordt je abonnement weer omgezet in een gratis account, waardoor je niet wordt geconfronteerd met de kosten die een stilzwijgende verlenging met zich meebrengen.

VrouwVrouw.nl opzeggen

Je kunt je profiel op elk gewenst moment digitaal opzeggen via Mijn profiel → gegevens’. Hierna wordt je account inclusief bijbehorende gegevens verwijderd. Je kunt echter geen geld terugkrijgen als je het profiel eerder opzegt dan dat je betaald lidmaatschap verloopt. Als je nog twijfelt over het opzeggen van je VrouwVrouw.nl account, dan kun je er ook voor kiezen om je profiel tijdelijk op onzichtbaar te zetten.


Onze ervaringen met VrouwVrouw.nl

Pluspunten:
  • Specifiek gericht op lesbische en bisexuele vrouwen
Minpunten:
  • Geen hele grote datingsite
  • Beperkte functionaliteiten
  • Beperkte profielcontroles
Bekijk top 10 lesbische datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies