Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Plussizedating.nl datingsite review

Plussizedating.nl
Probeer Plussizedating.nl gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Heb je een maatje meer en ben je op zoek naar de liefde? Vind je het moeilijk om offline nieuwe mensen te leren kennen? Dan is Plus Size Dating een ideale datingsite voor jou. Deze website richt zich specifiek op volslanke singles en mensen die op zoek zijn naar een plus-size date.

Het aanmaken van een profiel op deze website is helemaal gratis. Met een gratis account kun je alvast een beetje rondkijken. Wil je daadwerkelijk contact leggen met andere leden op deze site? Dan kun je voor minder dan €10 per maand Gold Member worden. Met dit betalend lidmaatschap kun je gebruik maken van alle extra functies.

Waarom kies je voor Plussizedating.nl?
 • Specifiek gericht op volslanke singles
 • Overzichtelijke website
 • SSL beveiligingscertificaat
Schrijf je gratis in bij Plussizedating.nl

Inschrijfproces

Als je naar Plus Size Dating surft via een browser op je computer, kom je terecht op een kleurrijke, maar duidelijke en overzichtelijke website. In grote letters krijg je meer uitleg en informatie over deze website en de mogelijkheden. Daarna wordt je aan de hand van een kleurrijke button duidelijk gemaakt dat je volledig gratis een profiel kunt aanmaken. Volgens de datingsite is dit een snel en eenvoudig proces.

blank

Account

Om een account aan te maken, klik je op de button Maak nu gratis een profiel aan. Er opent meteen een nieuw scherm, waar je allereerst een aantal basisgegevens invult, zoals een e-mailadres, een wachtwoord, je geslacht, je leeftijd en je woonplaats. Je bedenkt ook nog een gebruikersnaam. Dit is de naam die andere leden te zien krijgen bij jouw profiel, dus je kiest best voor een leuke of grappige naam zodat je meteen een goede eerste indruk maakt. Tot slot bevestig je nog dat je ouder bent dan 18 jaar en dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van Plus Size Dating. Deze voorwaarden kun je terugvinden op de website.

blank

Nadat je deze simpele stappen doorlopen hebt, wordt er een mail verstuurd naar het e-mailadres dat je eerder opgegeven hebt. Hierin zul je een activatielink vinden waarmee je je account kunt activeren. Vervolgens kun je inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord en je profiel vervolledigen.

blank

Profiel

Om vervolgens verder te kunnen gaan op de website en profielen van andere leden te kunnen bekijken, moet je een profielfoto uploaden. Accounts zonder foto worden automatisch van het platform verwijderd, dus dit is een belangrijke stap in je registratieproces. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over je privacy, want je profielfoto zal alleen zichtbaar zijn voor andere leden van de datingsite.

blank

Nadat je een leuke en duidelijke profielfoto geselecteerd hebt, kun je ook de rest van je profiel verder aanvullen. Bovenaan de bewerkingspagina zie je drie verschillende toetsen:

 • Basisinformatie
 • Mijn uiterlijk
 • Over mij

Aan de hand van deze buttons kun je meer over jezelf vertellen. Per toets opent er telkens een nieuw scherm waar je een aantal vakjes kunt invullen. De gegevens onder Basisinformatie heb je eerder al ingevuld bij het aanmaken van je account, dus je kunt meteen overgaan naar het volgende puntje. Via Mijn uiterlijk kun je meer vertellen over hoe je eruit ziet: je haarkleur, de kleur van je ogen en eventueel je lichaamsbouw. Je kunt hier ook aangeven of je tattoos en/of piercings hebt.

blank

Onder het tabblad Over mij kun je meer vertellen over je geaardheid en je opleidingsniveau en aangeven wat je eigenschappen en je hobby’s zijn. Aan de hand van open vragen kun je hier ook uitgebreider beschrijven wie jij bent als persoon, wat je belangrijk vindt in het leven en naar wat je op zoek bent via deze datingsite.

Zie je het voorlopig nog niet zitten om veel persoonlijke informatie te delen met anderen? Enkel de gegevens onder het tabblad Basisinformatie zijn verplicht in te vullen, maar met een volledig profiel vergroot je uiteraard je kansen om op te vallen en zo een berichtje te krijgen van een potentiële match. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde informatie enkel zichtbaar te maken voor je vrienden. Dit doe je via het tabblad Privacy onder Mijn account.

blank

Via de knop Mijn profiel bekijken rechtsboven kun je tot slot je eigen profiel bekijken; zo zie je meteen hoe jouw pagina eruitziet voor anderen. Ben je tevreden? Dan kan het echte werk beginnen en kun je vanaf nu zoeken naar profielen van andere gebruikers.


Functies

De datingwebsite is eerder simplistisch opgebouwd. Zo heeft Plus Size Dating slechts enkele grote, aanklikbare buttons en een beperkt aantal functies. We zetten alle functionaliteiten hieronder op een rijtje:

Profiel

Onder je gebruikersnaam rechtsboven vind je een aantal mogelijkheden met betrekking tot je eigen profiel. Door in het menu de knop Mijn profiel wijzigingen aan te klikken, kun je je profiel aanpassen. Zo kun je hier je persoonlijke informatie en gegevens bewerken of je profielfoto wijzigen. Als je bovenaan in het menu klikt op je gebruikersnaam, kun je je eigen profiel bekijken.

Wil je graag je privacygegevens wijzigen, je e-mailvoorkeuren instellen of je wachtwoord veranderen? Dit kun je doen onder Mijn account. Via de button Mijn berichten kun je ook je ontvangen en verzonden berichten raadplegen. Met een gratis profiel heb je echter geen toegang tot deze functie.

Profielen bekijken

Door bovenaan op de toets Profielen bekijken te klikken, kun je zelf op zoek gaan naar profielen van andere singles die jou interessant lijken. Via de zoekfunctie kun je zoeken naar gebruikers bij jou in de buurt of filteren op leeftijd of geslacht. Ben je specifiek op zoek naar een match met eigenschappen die goed passen bij jouw karakter? Probeer dan eens te filteren op eigenschappen.

blank

De profielen die een match opleveren met de door jouw opgegeven zoekfilters, zie je vervolgens onderaan. Door op de profielfoto van een gebruiker te klikken, ga je naar zijn of haar profiel. Hier zie je wanneer deze persoon laatst actief was en kun je uiteraard meer persoonlijke informatie ontdekken over dit lid.

blank

Op de persoonlijke profielpagina heb je rechtsboven ook de optie om een gebruiker te blokkeren. Dit wil zeggen dat je nadien geen posts meer kunt bekijken van deze persoon, je deze persoon niet meer kunt vermelden in posts, je geen berichten meer kunt ontvangen of versturen naar deze gebruiker en je dit lid ook niet meer kunt toevoegen als vriend. Ben je al bevriend met deze persoon? Dan wordt deze gebruiker automatisch verwijderd uit je vriendenlijst. Via het tabblad Geblokkeerde profielen onder Mijn account kun je de blokkering op eender welk moment weer ongedaan maken.

blank
Ben je tijdens je zoektocht een tof profiel tegengekomen en wil je deze gebruiker beter leren kennen? Dan kun je je interesse tonen door een vriendschapsverzoek of een berichtje te versturen. Je kunt echter enkel gebruiken maken van deze functies met een betalend lidmaatschap.

Berichten

Bovenaan in beeld zie je ook het tabblad Berichten staan. Hier kun je al je berichten terugvinden die je met andere gebruikers uitgewisseld hebt. Het lezen en versturen van berichten is echter niet mogelijk als je slechts een gratis account hebt. Wil je dus graag in contact komen met andere singles? Dan zal je een betalend abonnement moeten afsluiten.

Meldingen

Via het belletje rechtsboven in beeld, naast je profielnaam, kun je al je meldingen bekijken.


Doelgroep

Plus Size Dating richt zich op volslanke singles. Zowel singles met een maatje meer als singles die op zoek zijn naar een plus-size partner kunnen een profiel aanmaken op deze datingsite.


Beveiliging / veiligheid

Plus Size Dating wil graag dat alle gebruikers veilig en vooral discreet gebruik kunnen maken van deze datingsite en probeert zelf dan ook het een en ander te doen om je een veilige omgeving te bieden. Zo kan je profiel enkel bekeken worden door andere gebruikers van de website. Niet-leden hebben dus nooit toegang tot je profiel, je persoonlijke informatie en je foto’s. De datingsite belooft ook je profiel nooit met derden te delen.

Daarnaast worden alle profielen op deze site regelmatig grondig gecontroleerd en verwijderd als ze niet voldoen aan de voorwaarden. Zo zijn accounts die geen profielfoto uploaden, niet welkom op de datingsite. Tot slot is de website voorzien van een SSL beveiligingscertificaat. Dat betekent dat informatie die je verzendt of ontvangt via Plus Size Dating privé is.

Plus Size Dating geeft tot slot als tip om hoe dan ook altijd voorzichtig te zijn met het delen van je contactgegevens en andere persoonlijke informatie met andere gebruikers van de website.


Bekendheid

Plus Size Dating richt zich op een zeer specifiek doelpubliek, namelijk singles met een maatje meer. Hierdoor is het geen grootschalige datingsite zoals Lexa of Parship. Daarnaast is de website nog vrij nieuw, waardoor er op dit ogenblik nog niet bijzonder veel gebruikers actief zijn op het platform.

Ook online is er momenteel weinig extra informatie over deze datingsite terug te vinden.


Contact / klantenservice

Op de website kun je een pagina met veelgestelde vragen raadplegen. Dit doe je door bovenaan op de toets FAQ te klikken. Op dit overzicht vind je misschien het antwoord op jouw vraag terug.

Heb je toch een vraag die daar niet beantwoord wordt of wil je graag een opmerking of suggestie over de datingsite doorgeven? Dan kun je in contact komen met Plus Size Dating door het contactformulier in te vullen of door een e-mail te sturen naar info@plussizedating.nl. Ze beloven om je vraag of opmerking zo spoedig mogelijk te behandelen.

Er is helaas geen telefoonnummer van de klantenservice bekend.


Waarom een datingsite voor een maatje meer?

Helaas voelen mensen met een maatje meer zich vaak onzeker en verlegen, waardoor ze het moeilijk vinden om op zoek te gaan naar een leuke date. Via Plus Size Dating is het mogelijk om op een veilige en laagdrempelige manier nieuwe mensen te leren kennen. Plus Size Dating omarmt immers de schoonheid van curvy en wil verder kijken dan alleen het uiterlijk van mensen.


Kosten van Plussizedating.nl

Je kunt volledig gratis een account aanmaken en je profiel vervolledigen op de datingsite Plus Size Dating. Met een gratis profiel kun je gebruik maken van de zoekfunctie en profielen van andere gebruikers bekijken.

Gold Member

Wil je daadwerkelijk in contact komen met andere leden? Dan kun je een betalend lidmaatschap aankopen. Je betaalt slechts €9,95 voor een periode van dertig dagen. Na deze periode loopt je abonnement af en wordt het niet automatisch verlengd. Je kunt er zelf voor kiezen om opnieuw een lidmaatschap af te sluiten of om terug over te stappen op een gratis account. Je zit dus nergens aan vast.

Als Gold Member kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de website. Zo kun je meerdere foto’s op je profiel plaatsen, vriendschapsverzoeken versturen en accepteren en berichten ontvangen van en verzenden naar andere leden van de datingsite.

Betalen

Nadat je betaald hebt, is je lidmaatschap meteen geactiveerd en kun je dus onmiddellijk gebruik maken van alle extra functies. Betalen kan met iDeal, PayPayl, Belfius Direct Net, KBC-betaalknop, Bancontact en creditcard.


Plussizedating.nl opzeggen

Zoals eerder gezegd wordt een Gold Member lidmaatschap op Plus Size Dating niet automatisch verlengd. Jouw abonnement loopt dus vanzelf af, je hoeft zelf niet aan te geven dat je het wil stopzetten.

blank

Wil je jouw profiel graag volledig verwijderen? Dit kun je doen onder de knop Mijn account. In het menu links klik je vervolgens op Mijn account verwijderen. Hier duid je nog eens aan dat je je account wil verwijderen en dat je de gevolgen begrijpt. Door te klikken op Account verwijderen bevestig je vervolgens je keuze. Je volledige account en alle inhoud worden op deze manier verwijderd. Je hebt geen toegang meer tot je profiel en kunt deze actie niet ongedaan maken.


Conclusie

Veilig

Plus Size Dating is een interessante datingwebsite voor singles met een maatje meer die zich in het echte leven of op andere datingsites onzeker en verlegen voelen. Hier kun je op een laagdrempelige, veilige en discrete manier nieuwe mensen leren kennen. Plus Size Dating draagt online veiligheid immers hoog in het vaandel en onderneemt hiervoor reeds een aantal stappen.

Betalend lidmaatschap

Het aanmaken van een profiel is volledig gratis, maar om in contact te komen met andere leden en gebruik te maken van alle functies van de datingsite, moet je een Gold Member lidmaatschap afsluiten. Het lage tarief maakt dit echter wel interessant. Een abonnement wordt bovendien nooit automatisch verlengd, waardoor je nergens aan vastzit. 

Het platform is echter nog vrij nieuw en minder bekend bij het grote publiek. Hierdoor is het aantal actieve leden momenteel ook aan de lage kant. De kans bestaat dus dat je niet meteen een geschikte match vindt. 


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Specifiek gericht op volslanke singles
 • Overzichtelijke website
 • SSL beveiligingscertificaat
Minpunten:
 • Weinig mogelijkheden met gratis profiel
 • Website is vrij nieuw, waardoor er nog niet veel actieve leden zijn
Probeer Plussizedating.nl gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Plussizedating.nl

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement