Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat is de Lexa Badge en wanneer verdien je deze?

Wat is de Lexa Badge en wanneer verdien je deze?
Probeer Lexa gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De Lexa Badge is bedoeld voor mannelijke leden van Lexa die de moeite hebben genomen om hun profiel volledig en naar waarheid in te vullen, representatieve foto’s hebben toegevoegd en een passend zoekprofiel voor zichzelf hebben opgesteld. Vrouwen kunnen aan de Lexa Badge zien dat ze met het profiel van een man te maken hebben die een echte gentleman genoemd kan worden.

Daarnaast is er ook nog zoiets als het Lexa Badge Certificaat. Wanneer genoeg vrouwen de man in kwestie een positieve beoordeling hebben gegeven wordt dit certificaat een extra positief uithangbord voor hun profiel. In dit artikel lees je meer over de Lexa Badge en het bijbehorende certificaat.

Ook laten we zien hoe je die als man zelf kunt verdienen en waarom het goed is om daar heel actief mee bezig te zijn.


Waarom is de Lexa Badge ingevoerd?

Lexa heeft de badge enkele jaren geleden ingevoerd omdat veel vrouwelijke leden lieten merken dat ze veel mannen tegenkwamen die niet serieus aan het daten waren.

Die mannen hadden bijvoorbeeld al een relatie, stuurden alleen maar korte en nietszeggende reacties of lieten plotseling niets meer van zich horen tijdens het daten (het zogenaamde ‘ghosting’). Dat zorgde voor steeds meer frustratie bij de vrouwelijke leden, die graag een manier wilden om snel te zien welke mannen serieus waren.

Om de vrouwen tegemoet te komen werd de Lexa Badge geïntroduceerd, korte tijd later gevolgd door het Lexa Badge Certificaat. Mannen die deze twee icoontjes bij hun profiel weten te bemachtigen kunnen meestal rekenen op meer aandacht van vrouwen op Lexa.

Wanneer je als man zelf ook serieus met het daten bezig bent is het dus slim om te proberen zowel de badge als het certificaat zo snel mogelijk te bemachtigen. Dan mag je hopen op meer waardevolle reacties en dus ook een leuke date.


Hoe kan een man de Lexa Badge verdienen?

De Lexa Badge wordt toegekend aan mannen die laten zien dat ze bereid zijn moeite te doen voor het daten. Daarvoor zijn vier heel concrete eisen opgesteld waar je als man eenvoudig aan kunt voldoen, te weten:

  1. Zorg dat je profiel voor minimaal 70% is gevuld. Dat betekent bijvoorbeeld dat je zoekcriteria invoert en een leuke profieltekst schrijft. Je kunt aan de voortgangsindicator zien wanneer je de 70% hebt bereikt.
  2. Je profielfoto is goedgekeurd door de redactie van Lexa. Dat betekent bijvoorbeeld dat het een foto is waar je goed op bent te beoordelen door andere leden, waar verder geen andere mensen op staan en waar je niet op een ordinaire manier op staat.
  3. Daarnaast moet je alle Lexa Tutorials hebben bekeken. Dat zijn video’s met informatie over hoe het daten via Lexa precies werkt en wat er van jou als lid verwacht wordt.
  4. Tot slot moet je het Lexa Badge handvest ondertekenen. Daarmee beloof je respectvol met ander leden om te gaan.

Als je aan deze eisen hebt voldaan krijg je automatisch de Lexa Badge bij je profiel zodat vrouwen kunnen zien dat ze met een serieuze man te maken hebben. Daarmee maak je ook kans op het Lexa Badge Certificaat, waarmee vrouwen waar je contact mee hebt gehad je een extra duwtje in de rug kunnen geven.


blank

Wat is het Lexa Badge Certificaat en kun je dit ook zelf verdienen?

Het Lexa Badge Certificaat is een manier voor vrouwen om aan andere leden te laten zien dat jij je als man inderdaad netjes gedraagt. Wanneer ze een prettig contact met je hebben gehad kunnen ze dit aanvinken bij je profiel. Als voldoende vrouwen waarmee je hebt gechat dit doen wordt het Lexa Badge Certificaat aan je toegekend.

Dit is natuurlijk nog betere reclame voor je, omdat andere vrouwen nog duidelijker kunnen zien dat je een serieuze man bent die ze op een leuke en respectvolle manier zal behandelen. Je mag dan sneller rekenen op een reactie op je profiel of een leuk berichtje.

Het zelf verdienen van het certificaat is iets lastiger omdat er niet hele concrete eisen voor zijn. Je moet vooral zorgen dat je jezelf inderdaad netjes gedraagt tijdens het daten. Zolang je vrouwen oprecht en persoonlijk benadert en je verder ook aan het Lexa handvest houdt vergroot je de kans op positieve beoordelingen natuurlijk het beste.

Let op: wanneer je een tijdje (een maand) niet actief aan het daten bent geweest en dus ook geen positieve reacties hebt gekregen kun je het Lexa Badge Certificaat weer kwijtraken.

Probeer Lexa gratis
logo Lexa

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Lexa. Klik hier om alle artikelen over Lexa te bekijken.

Bekijk alles over Lexa »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies