Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Parship opzeggen: Hoe beëindig je je abonnement?

Parship opzeggen: Hoe beëindig je je abonnement?
Gratis Parship opzegbrief maken

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Sommige datingsites maken het je lastig om je uit te schrijven uit hun systeem. Als je je eenmaal in hebt geschreven, blijven ze je bombarderen met e-mails en aanbiedingen. Hoewel Parship een betrouwbare partij is, is het best moeilijk om via de website de uitschrijf functie te vinden. Als je betalend lid bent bij Parship moet je je zelfs schriftelijk uitschrijven.

Hieronder lees je exact hoe je te werk gaat om je af te melden bij deze datingsite. Ben je benieuwd naar onze review over deze datingsite? Deze kun je op ervaringen-pagina lezen.


Opzeggen via gratis opzegbrief (tip!)

Parship is het gemakkelijkst op te zeggen middels een automatische opzegbrief. Hier vul je je gegevens in en de generator doet de rest. Vervolgens komt er een brief uitrollen waarin alle informatie staat die je nodig hebt om je account bij Parship te beeindigen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om deze brief zelf te versturen naar Parship, of laten versturen via onze service.

Parship direct opzeggen


Opzeggen via de website

Via de website van Parship kun je je uitschrijven door in ‘Mijn Parship’ je profiel voor altijd verwijderen. Je moet wel bedenken voordat je deze stap onderneemt, dat al je data dan verwijdert wordt uit de systemen van Parship. Je verliest dus ook alle matches en contacten die je hebt opgedaan. Nadat je je wachtwoord hebt ingevuld, druk je op de knop en is je inschrijving definitief ongedaan gemaakt.

Stap 1:
Wanneer je bent ingelogd in de Mijn Parship omgeving, navigeer je naar de rechter bovenhoek. Klik op het icoontje met uw foto. Hierna verschijnt een keuzemenu. Druk hier op “Gegevens & instellingen”, zoals hieronder getoond.

screenshot-of-photoshop-15-09-16-10-55-28

Stap 2:
Op de pagina “Mijn lidmaatschap” zie je als derde kopje “Profielstatus” staan. Hieronder staat de zin “Klik hier om uw profiel definitief te verwijderen.”, het woordje ‘hier’ is op deze pagina gelinkt naar de uitschrijfpagina, klik hier op.

Parship uitschrijven

Stap 3:
Je wordt nu doorgestuurd naar de ‘Profiel verwijderen’ pagina. Op deze pagina typt je je Parship wachtwoord en drukt op de knop. Je krijgt vervolgens een melding ‘Je opzegging is verwerkt.’

screenshot-of-google-chrome-15-09-16-10-59-02


Schriftelijk opzeggen

Zo makkelijk als het is om je in te schrijven bij Parship, zo moeilijk word het je gemaakt als je je betaalde abonnement wilt opzeggen. Je moet namelijk schriftelijk je uitschrijving kenbaar maken. Dit is nog best een moeilijk proces, en daarom lopen we je er graag even doorheen.

Via het internet
Sinds kort heeft Parship een optie ingebouwd zodat je ook schriftelijk via de website kunt opzeggen. Dit maakt het uitschrijvingsproces een stuk eenvoudiger. De optie is wel een beetje weggestopt in de website. Middels het onderstaande stappenplan kom je bij het formulier.

  • Stap 1: Als je bent ingelogd. Druk je bovenin de website op “Over Parship”.
  • Stap 2: Als het goed is zie je aan de onderkant van het eerste stukje tekst op deze pagina een link naar “Meer informatie over onze contactgarantie”, klik op deze link.
  • Stap 3: Klik op ‘Klantenservice’ bovenin het menu.
  • Stap 4: Op de pagina van de Klantenservice kun je een vraag stellen. Typ hier ‘opzeggen’ zonder de aanhalingstekentjes.
  • Stap 5: Klik op het eerste resultaat in de zoekresultaten. Op deze pagina vind je een link naar het formulier op de website (‘Contact met klantenservice via de website’). Klik hier op.
  • Stap 6: Vul het formulier in. Je uitschrijving wordt nu binnen enkele werkdagen verwerkt.

Via post of fax
Oorspronkelijk was het alleen mogelijk om je betaalde Parship abonnement op te zeggen via een brief naar het hoofdkantoor van Parship. Dit kan nog steeds, maar het adres bevindt zich wel in Duitsland. Je zult dus extra portokosten moeten betalen voor de verzending. In de brief vermeld je dat je je wilt uitschrijven en vermeld je je gebruikersnaam. Stuur de brief vervolgens via post naar:

Parship Nederland
t.a.v. Klantenservice Nederland
Speersort 10
20095 Hamburg
Duitsland

Je kunt de brief ook faxen naar het hoofdkantoor. Dat kan via het onderstaande (Duitse) faxnummer:
+49 (0)40 46 00 26 596


Parship opzegtermijn

Deze datingsite hanteert een opzegtermijn van 28 dagen.  Dit betekent dat, zodra je uitschrijving binnen is gekomen bij Parship, deze binnen 28 dagen wordt opgezegd. Als je bent vergeten je abonnement op tijd op te zeggen, wordt deze automatisch verlengd voor de periode die je in eerste instantie besteld hebt.

Gratis Parship opzegbrief maken
logo Parship

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Parship. Klik hier om alle artikelen over Parship te bekijken.

Bekijk alles over Parship »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies