• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 467 dating artikelen

Voor jongeren meer dates in dagelijks leven dan via datingapp

Geplaatst op 15 mei 2019 om 11:19

Hoe populair datingapps zoals Tinder ook mogen zijn, nog altijd scoren de meeste jonge singles vaker een date in het dagelijks leven dan via datingsites of door te swipen via Tinder. Dat blijkt uit een onderzoek dat 3Vraagt hield onder meer dan 2.000 Nederlandse jongeren van 16 tot en met 34 jaar. Slechts een kleine minderheid van de jongeren denkt dat zijn of haar volgende relatie tot stand zal komen via een datingapp of datingsite. Zij achten de kans groter dat dit via een flirt in de supermarkt, gekoppeld worden via een gedeelde kennis of bij een ontmoeting in het uitgaansleven zal gebeuren.


Daten in het dagelijks leven

Vrijwel alle jongeren die single zijn zitten tegenwoordig ook op een datingsite of datingapps zoals Tinder. Het is daarom absoluut opvallend te noemen dat zo weinig van hen denken dat ze daar ook een nieuwe relatie op zullen doen. Slechts 16% zegt namelijk dat hun relaties via internet ontstaan, tegenover 45% van de jongeren die melden dat dit met name tijdens het ‘echte’ leven gebeurt. Er is ook een groep van 22% die zegt dat hun dates tot stand komen door zowel in het dagelijks leven mensen te ontmoeten als via online dating.


Wel vertrouwen in online dating

Jongeren die hun relaties opdoen via Tinder of gelijksoortige apps en sites zijn dus in de minderheid. Toch hebben veel van de jonge singles wel veel vertrouwen in online dating. Desgevraagd zegt namelijk 38% dat ze datingsites (en datingapps) als een goede manier beschouwen om een date of een relatie te vinden. Bijna een kwart (24%) van de ondervraagde jongeren vindt online dating daar juist geen goede manier voor en zoekt zijn of haar partner liever uitsluitend in het dagelijks leven.


Meeste jongeren serieus op zoek

Voor veel van de jonge vrijgezellen die aan het onderzoek meededen is het een vaststaand feit dat veel mensen alleen seks zoeken via Tinder. Toch geeft slechts 12% aan zelf specifiek op zoek te zijn naar casual dates zoals onenightstands. Meer dan 70% zegt gewoon serieus op zoek te zijn naar een relatie. Het succes blijft bij het online daten helaas wel vaak nog achterwege voor jonge vrijgezellen, want teveel contacten lopen volgens de respondenten op niets uit.


Succes op datingsites

Succes is op datingsites of datingapps dus verre van gegarandeerd. Gevraagd naar de mogelijke oorzaak daarvan gaven veel jongeren aan dat je de eerste Tinder swipes vooral op het uiterlijk baseert, waarna het daadwerkelijke leren kennen regelmatig stukloopt op het karakter of de verschillende manier van communiceren. Dat het toch gewoon mogelijk is om de liefde van je leven online te leren kennen blijkt gelukkig ook uit dit onderzoek, want vrijwel elke deelnemer kende wel iemand in zijn of haar directe omgeving die via internet een relatie heeft gevonden.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Voor jongeren meer dates in dagelijks leven dan via datingapp

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement