Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Pepper datingsite review

Pepper
Probeer Pepper gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

‘Niet zomaar een datingsite’ staat er in grote dikke letters op de homepage van Pepper. En dat klopt, want Pepper onderscheidt zich op meerdere vlakken van andere datingsites. Bij Pepper geloven ze vooral in kracht van foto’s, want een foto zegt meer dan 1000 woorden. Waarom zou je alleen maar selecteren op basis van een profielfoto terwijl je meteen kunt zien wat iemand bezighoudt en wat zijn of haar interesses zijn?

Aan de hand van je persoonlijke moodboard verzamel je al je interesses, hobby’s en andere informatie. Naast dat het heel handig en persoonlijk is, is het ook nog eens leuk om te maken. Zo kun je op zoek naar die ene single die ook zo houdt van dezelfde sport of helemaal gek is op reizen. Op basis van je interesses en je persoonlijke gegevens zoekt Pepper daarnaast de perfecte match voor jou. Dat maakt Pepper tot een gemakkelijke datingsite die je snel in contact laat komen met andere singles.

Waarom kies je voor Pepper?
  • Andere opzet van het profiel door de fotocollage
  • Mooie weergave van matches
  • Supermakkelijk systeem
  • Veel functies met een gratis account
Schrijf je gratis in bij Pepper

Functies van Pepper

Als je naar de website van Pepper gaat, wordt de aandacht meteen getrokken naar de grote ‘gratis proberen’ knop. In een paar stappen kun je je gratis aanmelden bij Pepper. Wat opvalt is dat je best veel opties hebt met een gratis account. Je hoeft dus niet per se te betalen voor deze datingsite.

Met een basisaccount kun je het volgende:

  • Onbeperkt profielen van matches bekijken;
  • Alle foto’s en filmpjes van matches bekijken;
  • Een like sturen op een profiel van iemand anders;
  • Zoeken naar nieuwe matches op basis van afstand en leeftijd;
  • Gratis gebruik maken van de Pepper app;
  • Elk moment je profiel wijzigen en nieuwe informatie toevoegen;
  • Elk moment je instellingen wijzigen.

Zoeken

Via de zoekoptie kun je gemakkelijk zoeken naar nieuwe profielen. Eerst vul je in waar je woont en hoeveel km je match maximaal bij je vandaan mag wonen. Daarna vul je in wat je leeftijd is en hoeveel jaar jullie mogen verschillen. Pepper doet nu het werk voor je en komt met tientallen nieuwe profielen. Een leuke bijkomstigheid is, dat Pepper aangeeft hoeveel procent jullie bij elkaar matchen. De beste matches plaatst Pepper automatisch bovenaan de website.
Je hoeft dus niet alleen zelf te zoeken, Pepper doet je ook partnervoorstellen op basis van hoe goed jullie profielen matchen.

Profiel

Je profiel op Pepper is op elk moment te wijzigen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe profielfoto of wil je je collage aanpassen, dan is dat geen probleem. Je kan je profiel zo uitgebreid maken als je wilt. Voeg bijvoorbeeld extra informatie toe door antwoord te geven op een aantal vragen. Hiermee maak je je profiel persoonlijker en heb je direct een ijsbreker als iemand contact met je op wil nemen.

Inbox

In je inbox kun je zien wie jou leuk vindt, wie je berichten heeft gestuurd en je berichten geschiedenis. Daarnaast zie je ook welke acties jij hebt gedaan op andere profielen. Om zelf berichten te kunnen sturen heb je een betaald account nodig.

Foto’s

Het leuke aan deze datingsite is dat foto’s en video’s een extra functie bieden middels de collage. In je collage kun je zowel persoonlijke foto’s van jezelf posten, maar ook van je interesses. Je potentiële match krijgt zo in een oogopslag al een goed beeld van je. Je kunt gratis alle foto’s en filmpjes bekijken op andere profielen.


Het inschrijfproces van Pepper

In vergelijking met andere datingsites is het aanmelden bij Pepper eigenlijk heel makkelijk en snel. Pepper gelooft niet in urenlange vragenlijsten, maar focust zich met name op beeldmateriaal. Een foto zegt namelijk meer dan 1000 woorden. In twee eenvoudige stappen heb je je profiel op Pepper aangemaakt.

1. Algemene vragen

blankAllereerst worden er wat algemene vragen gesteld. Zo wordt er gevraagd waar je woont, hoe lang je bent, of je een kinderwens hebt en of je rookt. Dezelfde vragen worden hierna gesteld over je potentiële partner. Daarna begint eigenlijk het leukste gedeelte. Je kunt je eigen profiel vormgeven op een creatieve manier.

2. Foto interesses

Aan de hand van minimaal 5 foto’s en filmpjes kan je laten zien wat je leuk vindt. Deze foto’s en filmpjes samen vormen een mooie collage van al je interesses. Upload bijvoorbeeld een foto van je hobby, je favoriete Netflix serie of dat ene filmpje op Youtube waar je helemaal dubbel om ligt.

Je kunt zelf foto’s en filmpjes uploaden, maar Pepper geeft ook de mogelijkheid om meteen te zoeken via de zoekmachine. Typ bijvoorbeeld het woord ‘sport’ in en je krijgt tientallen afbeeldingen waaruit je kunt kiezen. Als extra optie kun je vervolgens nog aangeven onder de foto of het filmpje waarom dit bij jou hoort.

3. Profielfoto

blankNa het aanmaken van je collage kun je een profielfoto uploaden. Als tip geeft Pepper aan dat je het beste een lachende foto kunt nemen waar je je ogen duidelijk op kunt zien. Na deze stappen is je profiel gemaakt.

4. Suggesties

Als je je profiel bekijkt geeft Pepper suggesties op je profiel uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende vragen invullen en die op je profiel naar voren laten komen. Waar sta jij bijvoorbeeld over 5 jaar of welke stripfiguur zou je zijn? Op deze manier heb je een goede afwisseling tussen tekst en beeld en direct een leuk gespreksonderwerp met je potentiële partner.

5. Persoonlijkheidstest

blank

Wil je meer uit je zoekresultaten halen, dan kun je op je profiel een persoonlijkheidstest invullen. Zo worden matches niet alleen geselecteerd op basis van je gegevens die je bij ‘ik in het kort’ hebt ingevuld, maar ook op basis van de test.


Doelgroep van de datingsite

Pepper richt zich niet zoals de meeste datingsites op een bepaalde doelgroep. Eigenlijk is Pepper een datingsite voor alle singles. Pepper geeft aan op de website dat ingeschreven singles hun zoektocht tot een succes willen maken. Wel blijkt uit gegevens dat 80% van de singles op Pepper tussen de 25 en 45 jaar is. Over het algemeen trekt Pepper dus een jongere doelgroep dan andere datingsites. Kenmerkend is dat singles op Pepper nieuwsgierig en ondernemend zijn.

Pepper wil met de datingsite dus een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Het belangrijkste is dat je zelf een goed gevoel hebt bij de datingsite. Door een gratis account aan te maken kun je altijd kijken of Pepper bij jou past.


Beveiliging

Pepper is een betrouwbare, grote datingsite. Middels verschillende veiligheidsmaatregelen creëert Pepper een veilige sfeer. Daarnaast geeft de site je tips om je bewust te maken van je privacy en veiligheid online.

Pepper hecht veel waarde aan een veilige omgeving. Alles wat je doet op de website gebeurd in een beveiligde https verbinding. Hierdoor kunnen gegevens die je deelt op Pepper niet onderschept worden.

Profielcontrole
Als er een nieuw profiel is aangemaakt, wordt deze altijd eerst handmatig gecontroleerd door het Pepper-team. Bij het aanmaken van ons testprofiel kregen we binnen 15 minuten dan ook een mail van Pepper met twijfel over de echtheid van het profiel. Om te bewijzen dat het profiel echt was, werd verzocht om contact op te nemen met de support afdeling. Pepper zit dus bovenop de controle van profielen en voorkomt hiermee nepprofielen en datingfraude.

Persoonlijke veiligheidstips
Pepper wil vooral de gebruiker bewust maken van veilig online daten. Op de website geven ze tips waar je op kunt letten. Zo moet je voorzichtig omgaan met privé-gegevens, moet je alert zijn op oplichters die vragen om geld en geven ze als tip om af te spreken in het openbaar. Op de datingsite kun je gemakkelijk een match blokkeren als je het niet helemaal vertrouwt. Met deze tips in het achterhoofd kun je veilig, discreet en anoniem online daten.


Keurmerk Veilig Daten

blank

Pepper beschikt over het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen door de Consumentenbond en 8 andere datingsites. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk moet je voldoen aan een aantal eisen op het gebied van veiligheid, transparantie en klantvriendelijkheid. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat alle info over abonnementsmodellen wordt weergegeven en dat er fel wordt opgetreden tegen oplichters.


Thuiswinkel waarborg

blank

Ook voert Pepper het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Dit is het kwaliteitskeurmerk voor het kopen van producten en diensten online.


Bekendheid van Pepper

Via tv en internet maakt Pepper veel reclame. De naamsbekendheid en de inspanningen van Pepper worden beloond doordat Pepper wordt aangewezen als één van de leukste datingsite van Nederland met betrouwbare singles. In 2013 eindigde Pepper op de tweede plaats van meest betrouwbare datingsite van Reader’s Digest Trusted Brands.

Ook singles in Nederland bekronen Pepper tot de beste datingsite. Er wordt met name hoog gescoord op prijs-/kwaliteitverhouding en de goede klantenservice.


Contact opnemen

Op de website is veel informatie te vinden over hoe Pepper werkt en hoe je bijvoorbeeld instellingen kunt wijzigen. In de vraag en antwoord rubriek zijn de meest voorkomende vragen alvast beantwoord voor jou. Kom je er niet uit, dan heeft Pepper een persoonlijke klantenservice voor je klaarstaan. Je kunt hulp vragen via de Live Chat Hulp op de website of een e-mail sturen.

Live Chat Hulp
Via de Live Chat Hulp kom je snel in contact met een medewerker van Pepper. De chathulp is doordeweeks te bereiken tussen 18.00 en 23.00 uur. In het weekend is de klantenservive te bereiken van 12.00 tot 23.00 uur.

Adres:
Pepper
Weteringschans 165-C
1017 XD Amsterdam
KVK: 32171311

Telefoonnummer:De klantenservice van Pepper is niet telefonisch te bereiken, maar via Thuiswinkel Waarborg is er wel een telefoonnummer te vinden. Mocht je een dringende vraag hebben dan zou je het onderstaande telefoonnummer kunnen proberen.
Tel: 035 6718640

E-mail:support@pepper.nl


Advies en datingtips

Wil je meer weten over de liefde of over (online) daten, lees dan het Pepper Magazine. Je leest hier inspirerende verhalen, nieuwtjes over daten en datingtips. Verschillende bloggers zorgen ervoor dat het magazine vaak genoeg wordt geupdate met interessante artikelen. Onder het kopje datingtips kun je van alles lezen over de do’s en don’ts van het online daten. Hoe maak je bijvoorbeeld een goed selfie, hoe bereid je je voor op je date en hoe zorg je ervoor dat je profiel aantrekkelijk is.

Pepper Magazine is een leuke extra van deze datingsite. Via persoonlijke verhalen en tips en tricks haal je nog meer uit je online dating avontuur. Alle artikelen zijn ook te lezen via de datingapp van Pepper.


Pepper kosten

Met een gratis account kun je heel wat functies uitvoeren op de website. Wil je meer uit je account halen? Kies dan voor een betaald Pepper account.

Als je full member wil worden dan kun je kiezen voor 4 verschillende pakketten. De goedkoopste is 8,50 en de duurste is 25,00 euro. Met een lidmaatschap kun je chatten met matches, berichten versturen, berichten lezen en heb je meer zoekfilters. Een betaald account kun je afsluiten via iDeal, Paypal, creditcard of MisterCash. Als je via de Pepper iOS App een membership afsluit, dan gaat dat via de iTunes store. Het is niet mogelijk op je betaalde account te pauzeren.

Lees meer over de kosten van Pepper »


Uitschrijven bij Pepper

Wil je je lidmaatschap opzeggen bij Pepper? Na je betaalde periode van 1, 3, 6 of 12 maanden verlengt Pepper automatisch je membership voor onbepaalde tijd. Je kunt dit zelf stopzetten. Ga rechtsboven in het menu naar ‘instellingen’ en klik daarna op ‘abonnement’.

Je membership loopt af aan het einde van je huidige verlenging, dit is maximaal één maand. Als je een betaald account hebt afgesloten via de iOS App of MisterCash dan wordt dit niet automatisch verlengd.

Lees meer over het beëindigen van je abonnement bij Pepper »


Pepper App

blank

Pepper heeft ook een eigen datingapp. Alles wat je op de website kan doen is nu nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker op de app. De belangrijkste functies van de datingapp zie je hieronder:

  • in de newsfeed zie je de meest actuele interesses van je matches;
  • je kan snel en eenvoudig je persoonlijke moodboard aanmaken en wijzigen;
  • Pepper stuurt je een melding als je een like of berichtje hebt;
  • in de chat worden foto’s en video’s getoond zodat je altijd iets hebt om over te praten;
  • je ziet in één oogopslag meer diepgang door persoonlijke foto’s, interesses en hobby’s in plaats van alleen te selecteren op profielfoto.

Meer info over de dating app van Pepper »


Onze ervaringen met Pepper

Pluspunten:
  • Andere opzet van het profiel door de fotocollage
  • Mooie weergave van matches
  • Supermakkelijk systeem
  • Veel functies met een gratis account
Minpunten:
  • De zoekfunctie is beperkt tot leeftijd en afstand
Probeer Pepper gratis

Veel gestelde vragen over Pepper

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies