• Onafhankelijk vergelijken
  • 211 datingsites & 19 apps
  • 450 dating artikelen

Ik ben weer single, wat nu?

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Ben jij sinds kort weer vrijgezel? Dat kan voor heel wat gemengde gevoelens zorgen. Misschien ben je wel heel opgelucht dat je single door het leven gaat, of heb je juist heel veel verdriet om je verbroken relatie. Of vind je het juist lastig om alleen te zijn en zou je het liefste zo snel mogelijk weer een nieuwe vlam ontmoeten? En waar moet je dan gaan zoeken? Het kan best moeilijk zijn om met al deze emoties om te gaan. Je bent weer single, wat nu? Wij helpen je graag om deze vraag te beantwoorden. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips om weer helemaal je stralende zelf te worden – met of zonder een relatie!

Weer alleen na een lange relatie

Het uitmaken van een relatie is nooit leuk. Of je nu een paar weken of een paar jaar verkering had: er veranderd toch iets belangrijks in je leven. Misschien ga je als vrienden uit elkaar, of wil je jouw ex juist nooit meer zien. Wat de reden voor het verbreken van je relatie ook was, neem de tijd om te rouwen. Het is niet voor niets dat je altijd in romantische komedies de hoofdpersoon, na het uitmaken van een relatie, op de bank ziet huilen met een grote bak ijs. Dat helpt namelijk echt! Huil als je wilt huilen, blijf de hele dag in bed liggen als je dat wilt, of ga nog een keer al jullie foto’s langs. Deze fase hoort bij het verbreken van je relatie, en kan je helpen er weer bovenop te komen. Zorg er wel voor dat dit rouwproces niet te lang duurt. Je wilt natuurlijk ook weer verder met je leven. Hang er daarom een deadline aan: zelf bijvoorbeeld tegen jezelf dat je één week lang mag zwelgen in je verdriet, en dan weer leuke dingen gaat doen. Maak bijvoorbeeld een afspraak met je vrienden dat ze je dan uit je bed trekken, of plan alvast wat leuke dingen, zoals een dagje naar een museum of zelfs een korte vakantie.


Trek je lessen uit de verbroken relatie

Probeer je vorige relatie te zien als een leerschool. Als je verkering uit is gegaan omdat je niet gelukkig was, bedenk je dan wat je nu eigenlijk precies miste in de relatie. Of ben je misschien niet tevreden met hoe jij je hebt gedragen? Bekijk dan wat je in een volgende relatie anders zou willen doen. Zie je verbroken relatie vooral niet als gemiste tijd, want als je er een les voor jezelf kunt uithalen, zul je er sterker en beter uitkomen. Bij de volgende prins(es) op het witte paard zul jij precies weten wat jij wilt en nodig hebt! Duizelt je het allemaal een beetje? Schrijf dan op wat er in je hoofd omgaat. Zo kun je ook later nog eens bekijken wat er eigenlijk mis was in je vorige relatie.

Bedenk dat het ook leuk is om single te zijn

Als je jouw verdriet om je verbroken relatie hebt kunnen verwerken, en de lessen uit het verleden hebt kunnen leren, is het tijd om naar the bright side te kijken. Het kan namelijk ook heel leuk zijn om vrijgezel te zijn! Je hoeft met niemand rekening te houden, geen vieze sokken van de vloer te rapen (hoe cliché) en je kunt je eindelijk bezighouden met die hobby die je ex-partner altijd afkeurde. Jouw huis is weer helemaal van jou alleen en je kunt de hele avond die serie kijken die je ex zo stom vond. Neem eens de tijd om alleen maar te doen wat jij wilt: lekker klussen in huis, En wat dacht je van het stappen: dansen met je vrienden tot in de late uurtjes en het flirten met leuke mannen en vrouwen in de kroeg? Dat single zijn is zo slecht nog niet!

Alleen zijn kan je dingen leren: je kunt jezelf verder ontwikkelen op een manier die weer heel anders is dan het ontwikkelen in een relatie. Je kunt je nu echt helemaal op jezelf richten: waar word jij blij van, wat wil je doen met je leven, waar zoek je nog naar? Hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe gelukkiger je zult worden, en hoe fijner je volgende relatie zal zijn. Je weet, na een periode van alleen zijn, dan goed wat je wilt van een ander en wat je een eventuele partner te bieden hebt. Zo kom je sneller tot die match made in heaven, waar je altijd al van droomde!


Bedenk of je weer toe bent aan een nieuwe relatie

Mis je toch iemand in je leven? Het kan best lastig zijn om alleen te zijn. Helemaal als je net uit een (lange) relatie komt. Als je goed hebt nagedacht over de redenen waarom je vorige relatie over is gegaan, en genoeg tijd voor jezelf hebt genomen, kun je best weer voorzichtig gaan denken over een nieuwe relatie. Je wilt niet dat je nieuwe vlam een soort rebound relatie wordt, of dat je maar met iemand een intieme band aan gaat omdat je liever niet alleen bent. Je mag er wezen, dus je verdient ook een relatie waar jij je beste zelf in kunt zijn. Ga daarom pas op zoek naar een nieuwe vlam als je daar echt klaar voor bent. Zo voorkom je dat je van de ene relatie in de andere relatie terecht komt, en steeds met dezelfde fouten en het verdriet van het verbreken van de verkering te maken krijgt. Je wilt niet in die vicieuze cirkel belanden! Als je echt toe bent aan een nieuwe relatie, dan voel je dat wel. En of dat nu pas na een jaar is of na een paar weken: echte liefde laat zich niks opleggen. Doe gewoon wat je hart je ingeeft!

Ga, als je er klaar voor bent, weer op zoek naar een nieuwe liefde

Heb je het gevoel dat je klaar bent voor een nieuwe relatie? Als je jouw verbroken verkering hebt kunnen verwerken en geen relatie aan wilt gaan om maar niet alleen te zijn, kun je op zoek naar een nieuwe vlam. Misschien kunnen je vrienden je wel aan die leuke dame of man koppelen, of kijk of je een leuke single vindt tijdens het sporten of die workshop van je favoriete bezigheid. Of, ga de kroeg in! Dat flirten tijdens het stappen is natuurlijk leuk, maar als je op zoek bent naar iets serieus is het ook een idee om je in te schrijven op dating websites of mobiele applicaties. Omdat je, na je tijd als single, precies weet wat je zoekt in een relatie, kun je via zulke sites of apps gemakkelijker iemand vinden met dezelfde interesses en wensen. Om het je wat makkelijker te maken, zetten wij de beste dating websites en mobiele applicaties voor je op een rij.


Relatieplanet

Relatieplanet is de grootste Nederlandse datingsite. Hier vind je dus sowieso het grootste aanbod van singles. Dit kan echter ook een belemmering zijn wanneer je liever behoefte hebt aan gerichte matching. Met de partnervoorstellen van Relatieplanet wordt hier echter goed op ingespeeld. Je krijgt hierbij dagelijks een aantal suggesties van profielen die goed bij je passen.

Bezoek Relatieplanet.nl »

be2

Vind je de meeste dating sites of apps maar oppervlakkig? Als je geen zin hebt in een vleeskeuring, omdat uiterlijk echt niet het belangrijkste voor je is, kun je je inschrijven op be2. Op deze dating website draait het namelijk niet om hoe mooi je bent, maar om hoe goed jullie persoonlijkheden en interesses bij elkaar passen. Je vult bij het inschrijven bij be2 een uitgebreide persoonlijkheidstest in, zodat je gematched kunt worden aan de liefde van je leven. Als je op zoek bent naar iemand met dezelfde hobby’s, normen en waarden, is be2 de dating website voor jou!

Bezoek Be2.nl »

HappyPancake

HP is de meest populaire datingapp van dit moment. Kom je steeds dezelfde mensen tegen op Tinder en Happn? Dan is Happy Pancake misschien wel wat voor jou! Dit is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van online dating: Happy Pancake groeit in de populariteit. De mobiele applicatie lijkt op Tinder, maar er zitten nog een paar extra handige functies. Daarnaast zijn alle functionaliteiten bij Happy Pancake gratis te gebruiken. Ook handig: bij Tinder heb je een Facebook account nodig om een profiel te kunnen aanmaken, maar bij Happy Pancake is dat niet nodig.

Bezoek Happypancake.nl »

Als je pas weer single bent geworden, ga je heel wat fases door. Misschien zul je eerst wat verdrietig zijn: gun jezelf vooral de tijd om te rouwen om je verbroken relatie. Je zul er heel wat van leren, want je ex is niet voor niets je ex. Bedenk je daarom goed waarom je relatie uit is gegaan: zo kun je leren waarom je bepaalde dingen in een volgende verkering niet wilt, of juist wél. Als je alleen bent geweest en dat goed aan kan, is het misschien wel tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Dat kan bijvoorbeeld op dating websites of mobiele apps als Happy Pancake, The Inner Circle of be2. We hopen dat je de liefde van je leven zult vinden!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Ik ben weer single, wat nu?

Wetime.be

Vriendschap
Ik ben weer single, wat nu?

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement