• Onafhankelijk vergelijken
  • 211 datingsites & 19 apps
  • 450 dating artikelen

alleenstaande vader

Online daten als alleenstaande ouder: hoe doe je dat?

Dating advies  50plus & Senioren Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Na een lange en drukke tijd als alleenstaande ouder heb je besloten dat het tijd wordt voor een lentefrisse wind in je liefdesleven. Maar hoe doe je dat tijdens alle hectiek in een maatschappij waarin iedereen het druk heeft? En hoe vind je een match die het geen probleem vindt dat jij al een trotse ouder bent? Online datingsites kunnen dan voor jou het ei van Columbus zijn. Wij helpen je graag een handje mee en hebben de beste datingsites voor alleenstaande ouders op een rijtje gezet.

Een alleenstaande ouder
Al vroeg in je leven weet je het zeker: je hebt de partner gevonden met wie je de rest van je leven zult doorbrengen. Onder de permanent lijkende betovering van Cupido werk je naar de drie liefdevolle doelen toe: huisje, boompje beestje. Je krijgt prachtige kinderen en je geniet met volle teugen van de liefde die je omringt. Helaas blijkt de magie niet eindeloos te zijn.  Je krijgt het label “alleenstaande ouder” cadeau, met nog een lange tijd voor je die je niet alleen door wilt brengen. Voor die ouders die weer willen gaan genieten van het leven en dit het liefst samen met een nieuwe partner doen, hebben we de leukste datingsites voor alleenstaande ouders hieronder op een rijtje gezet.


Alleenstaande-Papas

Het hebben van kinderen is een reis op zich. En onderweg naar de lach op jouw gezicht en dat van je kinderen heb je een metgezel nodig die de trip met jou aangaat en begrip heeft voor je situatie. De platforms Alleenstaande-Papas.nl en Alleenstaande-mamas.nl stellen jou in staat zo’n reisgenoot te vinden voor een date, een vriendschap of een relatie. Beide platforms nemen in ieder geval al een grote horde voor je weg, want de potentiële partners die zich ook aangemeld hebben, weten dat jij een alleenstaande ouder bent. Ook kun je op deze website vrijgezellen ontmoeten die het absoluut geen probleem vinden dat jij kinderen hebt.  Gemakkelijk door de profielen browsen is ook geen probleem met de Fotozapper, waardoor het vinden van een mogelijke partner nog eenvoudiger wordt. Met stip staan beide platforms op één voor de alleenstaande ouder.

Bezoek Alleenstaande-papas.nl »

Alleenstaande-Mamas

De tegenhanger van Alleenstaande-Papas heet Alleenstaande-Mamas. Op deze site worden gebruikers van beide websites met elkaar gematcht. Op deze manier kom je dus gemakkelijk in contact met met andere alleenstaande vaders. Het platform wijst zichzelf en is absoluut niet ingewikkeld. Van het aanmelden tot het matchen; alles werkt zeer verfijnd en doordacht.

Bezoek Alleenstaande-mamas.nl »

Pepper

Pepper is een gevestigde naam in datingland en heeft een enorme database gevuld met leden die op zoek zijn naar een date, vriendschap of relatie. De kans dat daar een potentiele kandidaat tussenzit die het geen probleem vindt dat jij kinderen hebt is daarom aanzienlijk groot. Daarnaast speelt betrouwbaarheid een belangrijke rol en heeft de website in diverse categorieën al meerdere malen een prijs gewonnen.  Meld je met een gerust hart op deze website aan en wie weet vind je jouw droomkandidaat.

Bezoek Pepper.nl »
lexa homepagina

Lexa

De grootste speler in het veld der datingsites is Lexa, een platform gevuld met leden die op zoek zijn naar liefde, vriendschap, een date of een leuk gesprek.  Om niet door de bomen het bos niet meer te zien, kun je eenvoudig je voorkeuren aangeven en gericht op zoek gaan naar potentiële kandidaten bij jou in de buurt. Een groot pluspunt van Lexa is de evenementen voor singles die zij organiseren. Dat maakt de kans alleen maar groter om jouw droompartner te vinden.  Het platform heeft diverse keurmerken en is absoluut de moeite waard om een kans te geven.

Bezoek Lexa.nl »

Problematiek van de alleenstaande ouder
Een alleenstaande ouder heeft het anno 2016 niet makkelijk. Als alleenstaande ouder puilt je agenda vaak uit. Niet alleen dien je jouw werkgever tevreden te stellen en de kinderen de aandacht te geven die zij verdienen, ook wil je tijd over hebben voor jezelf. Om te genieten van een uurtje intensieve lichaamsbeweging, om dat ene klusje in jouw huis af te ronden of om gezellig bij te praten met je vrienden of vriendinnen en de dagelijkse beslommeringen even te laten voor wat ze zijn.

Na een stukgelopen relatie en het verwerken daarvan ben jij toe aan een nieuw hoofdstuk in jouw boek der liefde, maar je weet niet goed waar het startpunt ligt dat leidt naar de schat. En er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar je kunt ze onmogelijk allemaal bewandelen om uiteindelijk hand in hand voor het Colisseum te staan.

Daarnaast kan het hebben van kinderen je ook parten spelen bij je zoektocht naar een nieuwe liefde. Niet iedere potentiële partner zit namelijk te wachten op een prins of prinses op het witte paard vergezeld door een aantal veulens. Hoe gaaf jij dan bent als persoon, speelt al gauw geen rol meer. Dat gegeven zet vaak een extra horde neer om je moed bij elkaar te rapen en een gesprek aan te knopen met een kandidaat. Want wat gebeurt er, wanneer je midden in een boeiend gesprek zit en je vertelt dat je trotse ouder bent van één of meerdere oogappels? Een barstje in je gelijmde porseleinen hart, wil je liever vermijden. Begrijpelijk.

Juist daarom zijn bovengenoemde datingsites voor jou als alleenstaande ouder ideaal. De kans op een gebroken hart is er in de liefde helaas altijd, maar de kans dat je onfraaie opmerkingen naar je hoofd krijgt vanwege het papa of mama zijn is op deze datingsites minimaal. Probeer ze uit en vind je nieuwe maatje!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Online daten als alleenstaande ouder: hoe doe je dat?

Wetime.be

Vriendschap
Online daten als alleenstaande ouder: hoe doe je dat?

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement