• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

Nieuwe mensen ontmoeten via internet

Overig advies  Vriendschap Laatst bijgewerkt: 30 september 2019

Vind jij het leuk om nieuwe vrienden te maken en in contact te komen met mensen buiten je sociale kring? Dan is dit artikel op je lijf geschreven. We vertellen je namelijk op welke manieren je nieuwe mensen kunt ontmoeten via het internet en op welke websites je dit het beste kunt doen. Lees snel verder!


Wat is je doel?

Nieuwe mensen ontmoeten via het internet is nogal breed, want waar ben je precies naar op zoek? Vriendschappen? Een relatie? Een date? Gelijkgestemden waar je je interesses mee kunt delen?
Ook kun je dan nog het onderscheid maken tussen zakelijk en privé. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar mensen om je zakelijke netwerk uit te breiden, zoek je natuurlijk op hele andere plaatsen dan wanneer het om je privé leven gaat. In dit artikel focussen we op mensen ontmoeten voor je privé leven, maar voor de ‘zakelijke’ lezer hebben we maar één antwoord: LinkedIn! Werkt super om je netwerk uit te breiden.


Gebruik maken van een datingsite

De beste manier om nieuwe mensen te ontmoeten op het internet is via één van de vele datingsites die er te vinden zijn. Het woord datingsite suggereert dat iedereen die actief is op zo’n website op zoek is naar een date, maar niets is minder waar!

We hebben daarom verschillende datingsites hieronder opgesomd waar je mensen zult vinden die op zoek zijn naar uiteenlopende zaken. Ontdek ze zelf!


Parship

Parship.nl is de datingsite voor hogeropgeleiden. Voor een goed gesprek ben je hier dus zeker aan het juiste adres. De meeste leden op Parship zijn op zoek naar een serieuze relatie, maar je vindt er ook mensen die vriendschappen zoeken of een leuke date. Aan de hand van een persoonlijkheidstest word je gekoppeld aan mensen met dezelfde interesses als jij. De man/vrouw verdeling op Parship is ongeveer gelijk: 49% mannelijke leden, 51% vrouwelijke leden. Met een succesratio van 38% is de kans op een geschikte match zeker aanwezig op Parship.

Bezoek Parship

Badoo

Badoo staat bekend als website waar je nieuwe vrienden kunt vinden, maar ook wanneer je op zoek bent naar een relatie of gezellige date kun je prima terecht bij Badoo. Badoo heeft een groot ledenaantal en met de uitgebreide zoekfunctie kun je gemakkelijk zoeken op mensen die in je straatje passen qua leeftijd en/of interesses. Vooral de snelle manier van contact leggen maakt van Badoo een prima website om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet.


Pepper

Net als Badoo staat Pepper er om bekend dat je snel en gemakkelijk contact legt met de overige leden op de site. Singles geven zelf aan dat Pepper dé website is waar zich de leukste singles op bevinden.  De leden op Pepper zijn op zoek naar uiteenlopende zaken, dus waar je ook naar op zoek bent; er zijn voldoende leden die in hetzelfde geïnteresseerd zijn als jij. Pepper hanteert het Thuiswinkel keurmerk en is mede oprichter van het Veilig Daten keurmerk. Qua privacy en veiligheid is Pepper dan ook één van de betere datingsites van Nederland.

Bezoek Pepper

Invite Me

Ben je meer op zoek naar vriendschap dan liefde, dan kun je Invite Me best eens proberen. Één van de grootste vriendschapwebsites in Nederland. Door middel van gemeenschappelijke interesses kun je in contact komen met andere mannen en vrouwen in Nederland. Via de website kun je ook uitjes boeken die je samen kunt gaan doen.

Bezoek Invite Me

De eindeloze mogelijkheden van het internet

Dat datingsites het gemakkelijkst zijn om in contact te komen met nieuwe mensen neemt niet weg dat er nog 1001 manieren zijn om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet. Ook hier geldt weer dat het doel een beetje bepaalt waar je moet zoeken.

Op fora ontmoet je bijvoorbeeld mensen met dezelfde interesses en over ieder onderwerp is wel een bijbehorend forum te vinden. Van kaartclubs, motorclubs, autofreaks en breiclubjes tot wandelmaatjes die het leuk vinden om samen met de hond te gaan wandelen. Google het en je vindt een forum. Gegarandeerd!

Sociale media mogen natuurlijk ook niet ontbreken in een artikel als deze. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Tumblr en ga zo maar door zijn perfecte plaatsen om nieuwe mensen te ontmoeten. Zoveel mensen, zoveel interesses en nergens wordt zoveel online tijd doorgebracht als op social media.

Neus rond en vindt wat je zoekt. Zeker weten.

Dat je niet per se achter een computer hoeft te zitten om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet bewijzen apps als Tinder, Grindr en Bumble wel. Vanuit de palm van je hand raak je in gesprek met de leukste mannen en vrouwen. Je selecteert in dit soort apps zelf de afstand, dus een date met iemand die vlakbij je is, is dan ook zo gemaakt. Veelal zijn bovenstaande apps gericht op liefde en/of seks, maar ook nieuwe vriendschappen kunnen prima ontstaan via één van deze apps.

De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos en waarschijnlijk ken jij zelf nog wel meer manieren om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet. Deel het met ons via een reactie onder aan deze pagina.
Velen weten meer dan één en zowel wij, als de overige bezoekers, kunnen er misschien nog wel ons voordeel mee doen!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement