• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 468 dating artikelen

De beste datingsites voor jongvolwassenen

Beste datingsites  Jongeren Dating Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Ben jij in de bloei van je leven, maar ontbreekt die prins op het witte paard of die geweldig leuke dame nog in je leven? Lees dan vooral verder, want in dit artikel bespreken we de allerbeste datingsites voor jongvolwassenen!

Je bent jong en je wilt wat

Wat is het toch een heerlijke tijd om in te leven. Denk je eens in hoe je leven zou zijn als je 50 jaar terug in de tijd zou worden geworpen. Geen Facebook. Geen Twitter. Geen Instagram. Geen Snapchat. Geen Tinder. Geen online dating. Gewoon oldschool naar het café en de heupen los gooien. Want dat is hoe men vroeger elkaar versierde. Of je werd uitgehuwelijkt. Dat kon vroeger in de westerse wereld natuurlijk ook nog gewoon.

Gelukkig voor jou als jongvolwassene staat de 21ste eeuw bomvol van de mogelijkheden. Vanuit het comfort van je eigen woning of met je mobiel in je hand ontmoet je de leukste mannen of vrouwen van jouw leeftijd.
Om je daar nog wat meer bij te helpen hebben we hieronder de beste datingsites voor jongvolwassenen op een rijtje gezet!


Pepper

Als zelfs de allerleukste singles aangeven dat Pepper de place to be is onder jongvolwassenen, dan weet je dat dit dé plek is waar je zijn moet. Middels een fotocollage zet je jezelf in de picture en contact leggen is via de website zo gedaan. Je kunt ook zelf op zoek gaan middels de zoekfunctie en rondkijken in de fotocollages van mannen of vrouwen bij jou in de buurt. Ideaal als je snel op zoek bent naar een leuke date natuurlijk!

Bezoek Pepper.nl »

MetJou

Als we Pepper opnemen in dit rijtje, mag MetJou eigenlijk niet ontbreken. Begonnen als site om nieuwe vriendschappen op te bouwen, maar inmiddels uitgegroeid tot serieuze datingsite. Hoe serieus het allemaal is op MetJou laten we in het midden, want in de wandelgangen wordt beweerd dat one night stands uitstekend te vinden zijn op MetJou.nl. Toch zijn er ook wel leden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wat je dan ook zoekt; je gaat het vinden op MetJou.

Bezoek Metjou.nl »

Parship

Ondanks dat mensen vaak denken dat hier alleen serieuze singles te vinden zijn, zul je op Parship.nl ook singles vinden die het daten wat minder serieus nemen. Ze zijn op zoek naar nieuwe vriendschappen en/of (seks) dates. De reden dat Parship.nl in dit rijtje staat is simpel: Parship is (één van) de grootste speler(s) in online datingland. Miljoenen leden zijn aangemeld op de website en er is dan ook altijd wel iemand online om een leuk gesprek mee te beginnen. Dankzij de uitgebreide zoekfunctie kun je makkelijk op zoek naar leeftijdsgenoten en dit maakt van Parship een ideale datingwebsite voor jongvolwassenen.

Bezoek Parship.nl »

Ja, de bovengenoemde datingsites zijn dé perfecte plek om op zoek te gaan naar leuke mannen of vrouwen. Maar nee, dit is echt niet de enige weg die je kunt bewandelen om je droomman of droomvrouw tegen het lijf te lopen.
Er zijn tal van andere manieren om singles te ontmoeten, maar voordat we die met je bespreken is het wel goed om te weten wat de voordelen zijn van bovengenoemde datingsites.

Belangrijk is natuurlijk ook de afweging die je maakt over waar je naar op zoek bent. Wil je een serieuze relatie of liever alleen een beetje flirten? Misschien ben je wel op zoek naar de lusten maar niet de lasten. HappyPancake is in dat geval iets laagdrempeliger en wordt over het algemeen minder gebruikt voor het vinden van een relatie. De andere sites zijn juist een stuk meer gericht op het vinden van een échte relatie. Naast deze datingsites heb je ook nog verschillende alternatieven, zoals social media of chatboxen.

Op de alternatieven heb je bijvoorbeeld altijd de mogelijkheid dat je een blauwtje loopt. Natuurlijk kan dit ook op Pepper, HappyPancake of Parship, maar je weet op deze websites in ieder geval altijd dat de man of vrouw in kwestie ook zoekende is. Op Facebook iemand aanspreken kan zeker wel werken, maar er bestaat altijd een kans dat hij of zij allang een relatie heeft of helemaal niet op zoek is naar een nieuwe liefde.

Ook weet je op de datingsites altijd zeker dat je gegevens veilig zijn. De websites zijn aangesloten bij brancheverenigingen en/of in het bezit van het keurmerk Veilig Daten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gegevens gestolen worden of dat je in gesprek bent met een ‘catfish’. De profielen op Pepper, HappyPancake en Parship worden namelijk allemaal gecontroleerd zodat je altijd met echte mensen in gesprek raakt.

Doordat er op een datingsite doorgaans een vergoeding wordt gevraagd kun je er ook van uit gaan dat de singles het daten en flirten wat serieuzer nemen dan op een website die gratis te gebruiken is. Wanneer je investeert in iets ben je doorgaans meer gericht op resultaat en zodoende zul je minder onzin-gesprekken hebben op bovengenoemde datingsites dan op de alternatieven hieronder.

Social Media
In het begin van dit artikel haalden we de diverse social media kanalen al even aan en dit was niet voor niets natuurlijk. Het is bekend dat jongvolwassenen veel tijd door brengen op social media en waarom zou je Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Musical.ly en alle andere kanalen dan niet gebruiken om in contact te komen met leeftijdsgenoten?

Los van de voordelen van de datingsites hierboven is het aanbod op social media natuurlijk enorm. Vooral de nieuwere netwerken (Snapchat, Musical.ly en Instagram) zijn mateloos populair onder de jeugd en jongvolwassenen. Ideale plekken om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk.

Hou er wel altijd rekening mee dat de kans altijd bestaat dat je in contact komt met iemand die niet helemaal eerlijk is. Als je de serie Catfish op MTV hebt gezien weet je hoe misleidend social media profielen soms kunnen zijn.

Geef dan ook nooit zomaar persoonlijke informatie (adres, woonplaats en volledige naam) weg via deze platforms. Kwaadwillenden kunnen met die gegevens behoorlijk wat schade aanrichten en dat is het het natuurlijk allemaal niet waard. Daten moet vooral leuk blijven en als je er verstandig mee om gaat kan dit prima via een social media kanaal.

Wil je toch liever zekerheid en een grotere kans op succes? Meld je dan gratis aan op Pepper, HappyPancake of Parship en kijk eens rond op de websites. Wie weet loop je in een mum van tijd al tegen die ene leuke meid of jongen aan waar je al die tijd al op zoek naar was!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

De beste datingsites voor jongvolwassenen

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement